Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens drukte bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Adam's Peak op Sri Lanka

Tijdens ons bezoek aan de beroemde theetuinen van Nuwara Eliya in Sri Lanka brengen we ook een bezoek aan Adam’s Peak.

Tijdens ons bezoek aan de beroemde theetuinen van Nuwara Eliya in Sri Lanka – waar je hier meer over leest – brengen we ook een bezoek aan Adam’s Peak.

Adam’s Peak, Sri Pada (Heilige Voetafdruk) zoals de berg op Sri Lanka heet, is sinds eeuwen een heilige berg voor moslims, christenen, boeddhisten en hindoes. Op de top van de 2243 meter hoge berg ligt in de rotsen een 2 meter grote afdruk in de vorm van een voet. Moslims en christenen zien hierin de voetafdruk van Adam, die op Sri Lanka op aarde kwam nadat hij verstoten was uit het paradijs. Boeddhisten geloven dat de voetafdruk door Boeddha is achtergelaten op zijn weg naar het paradijs. En hindoes zien in de afdruk de voet van hun God Shiva. Rond de voetafdruk is een tempel gebouwd. Sinds mensenheugenis beklimmen duizenden pelgrims jaarlijks de ruim 6000 treden naar de top van de berg om hier te bidden en een bloemenoffer bij de voetafdruk te leggen.

blog-adams-peak-2

Klimmen naar de heilige voetafdruk

Om 8 uur ’s avonds zet Chamilka Kirinda, de estate manager van Stockholm Tea Estate ons af bij de berg. Dan begint de beklimming van de ruim 6000 treden. Wij starten monter en zijn vol goede moed, maar de weg naar de top is steil en zwaar. Aangespoord door het enthousiasme van de vele pelgrims en een enkele toerist bereiken wij rond middernacht de tempel. Stil en onder de indruk van de adembenemende omgeving, zijn wij onze vermoeidheid snel vergeten en leggen wij onze offerandes van lotusbloemen bij de heilige voetafdruk in de tempel. De weg terug naar beneden is even uitputtend als de klim. Tegen vijf uur in de ochtend keren wij moe en voldaan weer terug op Stockholm Tea Estate om als een blok in slaap te vallen.

Als wij de volgende ochtend om half acht over de theevelden kijken, zien wij Adam’s Peak majestueus en imposant boven de theebladeren verrijzen en beseffen wij dat Ceylon thee uit het Nuwara Eliya gebied niets minder dan een Godendrank is.