Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Blackwood Orange Pekoe

Blackwood Orange Pekoe uit de Uva Highlands in Ceylon is een kleinbladige thee met een volle en ronde smaak.

6,95­ / 100 gr
Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Kleinbladige thee met een volle en ronde smaak. De Blackwood theetuin behoort tot de Idulgashinna Organic Tea Gardens, 's werelds eerste biologisch gecertificeerde plantage. De Idulgashinna/Blackwood theetuin ligt in het Uva district in Sri Lanka, het land dat voorheen bekend stond als Ceylon, op een gemiddelde hoogte van 1.500 meter. Het hoogste punt is zelfs 1.900 meter.

Kenmerken

Losse thee Losse thee
Theesoort Zwarte thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Ceylon
Regio Uva
Ingredienten Biologische zwarte thee
Zetadvies 100°C, 3 minuten, 2 gram per kop
Reviews
4,7
(5)
Sortering:

Thee zoals je thee in herinnering hebt

Een soepele smaak. Heerlijk om smorgens en om smiddags te drinken. Niet opdringerig.

Topper

Erg lekkere thee. Vol van smaak, maar niet bitter.

Prachtig

Zeer rond en zacht. Elegant zou ik zeggen. Inderdaad niet sterk zetten. Kan wel maar het hoeft niet om toch een volledig kop thee te drinken.

Fijn

Normaliter drink ik groene thee, maar wilde toch een zwarte thee in huis hebben voor bezoek met een zwarte thee verzoek. Ik ben aangenaam verrast! Tot nu toe is ongeveer mijn enige referentie voor zwarte thee de Pickwick, Lipton etc. Daar gaat nu verandering in komen, ik ga vaker zwarte thee drinken. De smaak is bijna bloemig met in de verte earl grey. Daar houd ik niet van, maar de verre verwijzing er naar en deze variant wel. Ik zet deze thee absoluut niet sterk. Dan verdwijnt het bloemige en proef je vooral 'zwarte' thee. Op 1 groot Ikea theeglas (300mL) doe ik 2 gram.

Krachtig

Ik drink normaal eigenlijk alleen groene thee. Dit is een krachtige maar niet sterke zwarte thee. Volle klassieke thee smaak. Mooie bladeren, goede kwaliteit. Stukken beter dan de losse van pickwick en ook maar een klein beetje duurder. Je kan hem ongeveer 3 keer opschenken. De kracht is eruit als de bladeren wat rood kleuren. Had perongeluk een keer veel te lang laten trekken, probeerde hem toch maar te drinken maar proefde bijna geen looizuur.

Bekijk meer reviews