Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
Baratza

Baratza Sette 270 Koffiemolen

Levertijd 3 - 5 dagen

349,95­

Meer informatie

Baratza is 8 jaar lang bezig geweest met het ontwikkelen van de nieuwe Sette 270. Dit resulteerde in een aantal nieuwe technologieën zoals een uitgifte van 3,5 tot maximaal 5,5 gram per seconde! De koffiemolen is tot op 0,1 seconden precies te programmeren, wat het mogelijk maakt om tot 270 maalgraden te gebruiken. Een prachtig design maakt dit model compleet! De Sette 270 heeft een bonencontainer van 400 gram, een krachtige gelijkstroom motor en 40mm conische maalschijven.

Kenmerken

Categorie Machines
Soort machine Koffiemolens
Soort accessoires Koffiemolen
Merk Baratza
Materiaal Roestvrijstaal
Afmetingen 38 x 13 x 24 (H x B x D)
Energieverbruik 280 watt
Fabrikant

Baratza

Baratza (bah-’rah-tsa) verwijst (uit het Arabisch en Swahili) naar een plek waar locals samenkomen om koffie te drinken.

Sinds de oprichting in 1999 staat Baratza voor hoge kwaliteit, state-of-the-art koffiemolens voor mensen die graag bezig zijn met het maken van het beste kopje koffie. Onder leiding van Kyle Anderson en Kyra Kennedy werd Baratza snel bekend als een merk dat staat voor innovatie, kwaliteit en consistentie.

Naar alle producten van Baratza.

Reviews
4,5
(1)
Sortering:

Dit is'm, echt

We hebben uitgebreid gezocht en gelezen, in onze zoektocht naar de perfecte koffiemolen voor een klein, maar veeleisend gezin. Na ruim een jaar (!) kwamen we ondanks het forse prijskaartje, uit op de Baratza Sette 270. Helaas hadden we toen (aantal jaren geleden) nog niet door, dat deze molen ook bij onze eigen Simon Levelt verkrijgbaar was.

Natuurlijk was het handig, dat er zoveel instel mogelijkheden waren en ja, het is belangrijk om te weten dat de gelijkmatige verdeling van de korrelgrootte bij de gekozen instelling, zich kan meten met professionele en daardoor veel duurdere maalmachines. En uiteraard is het een groot voordeel, dat de afgemeten hoeveelheid in fracties van seconden is in te stellen; daar heb je geen (duurdere) Sette met een weegfunctie voor nodig.

Maar wat voor ons de doorslag gaf, was de hoegenaamde afwezigheid van retentie.
Wat de koffie-fanaten daarmee bedoelen, is het percentage maalgoed dat na het malen in de machine achterblijft, en pas bij de volgende maling in de houder valt. Dat is erg belangrijk, want gemalen koffie verliest haar aroma veel sneller, dan hele koffiebonen. Dat heeft te maken met de wetten van de natuur, omdat de oxidatiesnelheid exponentieel toeneemt, als functie van de korrelgrootte. Er blijft haast niets "aan de strijkstok hangen". Deze unieke eigenschap is helemaal te danken aan het vernuftig ontwerp van de Oostenrijkse producent van het maalmechanisme. Voor kleine gezelschappen van 1 of 2 mensen, is dit een welhaast essentiële eigenschap.

Deze koffiemolen wordt in de Verenigde Staten geproduceerd. Eventuele losse onderdelen zijn ruim voorhanden, maar dan vooral in de USA. Daarom beveel ik onze favoriete koffiewinkel ten sterkste aan, om slijtdelen van dit-paradepaardje direct bij Simon Levelt bestelbaar te maken.

Van Harte Aanbevolen!

Bekijk meer reviews