Bancha Hojicha
10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)
Meer informatie
Bancha Hojicha is een geroosterde groene thee uit Japan. De thee is mild en zachtzoet met een hint van noten, hout en caramel, ontstaan door het roosteren van de thee.
De basis van deze Bancha Hojicha is Bancha. Bancha betekent ‘gewone’ thee en wordt gemaakt van een wat ouder en groter blad. Dit blad wordt mechanisch geplukt om de theestruiken tussen de oogsten door een stukje in te korten en op gelijk niveau te brengen. Automatisch wordt daarmee wat ouder en dikker blad geplukt. Na het plukken wordt de thee verder verwerkt. De letterlijke betekenis van Hojicha is “geroosterde thee”. Hojicha volgt grotendeels het productieproces van de typische Japanse groene thee. Het grote verschil is dat Hojicha na de verwerking op een hele hoge temperatuur van meer dan 300 graden wordt geroosterd. Dit geeft het theeblad zijn bruine kleur én karakteristieke smaak. Ook zorgt dit proces ervoor dat de thee minder cafeïne bevat dan normale thee.
Kenmerken
Merk | Simon Lévelt |
---|---|
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Groene thee |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Japan |
Regio | Kyushu, Kagoshima |
Groeihoogte | 1400-2000 meter |
Zetadvies | 80 °C, 5 minuten, 2 gram per kop |