Apple & Citrus
Milde en friszoete melange van fruit en kruiden. Ontdek appelstukjes en citrus, gecombineerd met lemongrass, sinaasappelmunt en verveine.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Apple & Citrus is een heerlijke melange van fruit en kruiden. Lekker fruitig door de zachtzoete appelstukjes, gecombineerd met frisse en sappige citrus. Ontdek naast fruit ook verschillende kruiden als lemongrass, sinaasappelmunt en verveine. Deze zorgen voor extra frisse hints en iets kruidige ondertonen. Deze combinatie maakt van de thee een verkwikkende dorstlesser die niet alleen als warme thee, maar ook als ijsthee erg lekker is. Voor een optimale smaak, adviseren we de thee wat hoger te doseren en extra lang te laten trekken.
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Fruitmelange, Kruidenthee |
Cafeine | Cafeïnevrij |
Biologisch | Biologisch |
Ingredienten | appelstukjes* (66,8%), citrusschillen* (7,8%), appelschijfjes* (7,8 %), citroengras* (4,9%), kaneel*, citrusschijfjes* (2,9%), natuurlijk citrusaroma, sinaasappelmunt* (2%), oranjebloesem*, citroen verbena* (0,5%). *biologisch |
Zetadvies | 4 gram per kop, 5 minuten, 100°C |

Zetadvies & ingrediënten
4 gram per kop, 5 minuten, 100°C
Ingrediënten: appelstukjes* (66,8%), citrusschillen* (7,8%), appelschijfjes* (7,8 %), citroengras* (4,9%), kaneel*, citrusschijfjes* (2,9%), natuurlijk citrusaroma, sinaasappelmunt* (2%), oranjebloesem*, citroen verbena* (0,5%). *biologisch


Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.