8.5
2282 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.5 10 2282
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Oolong thee

Het eiland Formosa staat bekend om zijn Oolong theeën. Voor Oolong thee worden speciaal geselecteerde variëteiten gebruikt, die de specifieke bloemige, nootachtige smaak aan de thee geven na de speciale verwerking: semi-oxidatie.


De productie van Oolong thee

Alle theeën komen van dezelfde plantensoort, de Camellia Sinensis. Maar het land van herkomst, de manier van plukken, het klimaat en plukseizoen zijn van invloed op de smaak van de thee. De manier waarop de thee wordt verwerkt, bepaalt de uiteindelijke theesoort (zoals groen of zwart). Het bewerkingsproces begint bij het verflensen. Tijdens dit proces verliezen de theebladeren hun vocht en verwelken


Voor de productie van Oolong thee wordt een iets ouder blad gebruikt dat volledig is uitgegroeid. Dit in tegenstelling tot het zo jong mogelijke theeblad dat geplukt wordt voor andere theeën. Na het plukken wordt het blad uitgespreid in platte bamboe manden en verflenst in de zon. Na een half uur tot een uur wordt het blad verder verflenst bij kamertemperatuur. Door de korte oxidatie krijgt Oolong thee een nootachtige smaak en zit daardoor tussen groene en zwarte thee in.


Oolong thee van Simon Lévelt

Simon Lévelt biedt een groot assortiment aan Oolong theesoorten. Je kunt bij ons verschillende soorten Oolong thee bestellen, en zowel biologische als niet-biologische theevarianten. Zo kies je de thee die precies aan jouw wensen voldoet. Twijfel je over welk type thee het best bij je past? Bezoek dan één van onze winkels en informeer naar de verschillende varianten.