Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Enschede

Raadhuisstraat 2
7511 HK Enschede

maandag : 12:00 - 18:00
dinsdag - vrijdag : 09:30 - 18:00
zaterdag : 09:30 - 17:30
zondag :

Vandaag geopend tot 18:00

De eerste en laatste zondag van de maand van 13:00 tot 17:00 uur geopend

(15.08.2022):

Over onze speciaalzaak

Op zoek naar koffie en thee in Enschede? Breng dan vooral eens een bezoek aan Simon Lévelt koffie & thee Enschede. Onze speciaalzaak vind je in het centrum van Enschede in de Raadhuisstraat. Tijdens je winkelsessie in de stad, zijn wij niet te missen! Kom vooral eens langs en ontdek de lekkerste koffie en thee. Alleen komen ruiken is al leuk! 

Biologische koffie en thee Enschede

Als koffie- en/of theeliefhebber kan je je hart ophalen in onze speciaalzaak. We hebben koffie en thee van over de hele wereld. Van groene thee tot earl grey thee en light roast koffie tot dark roast koffie. Alles vers gebrand, gemengd en verpakt in onze eigen koffiebranderij en theepakkerij in Haarlem. Dat proef je zeker terug. Het resultaat is premium koffie en thee met voor ieder een passende smaak. Weet jij nog niet precies welke koffie en thee jij lekker vindt? Dan helpen wij je graag in je zoektocht. Zo geniet jij thuis van lekker koffie en thee net als bij je favoriete koffiebar.  

Koffiemachines Enschede

Lekkere koffie en thee vraagt om een goede koffiemachine. Als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine in Enschede, ben je bij Simon Lévelt aan het juiste adres. Volautomatische espressomachines, halfautomatische espressomachines, filtermachines en slow coffee makers; wij hebben het allemaal. Koffiemachines binnen verschillende prijsklassen en met verschillende mogelijkheden. Zo zit er voor iedereen een passende machine tussen. Na de aankoop van je koffiemachine stopt onze service niet. Wij helpen je graag met handige tips en tricks om het maximale uit je koffiemachine te halen. Ook voor de onderhoud van je koffiemachine zit je bij ons goed. Kom vooral eens langs in onze speciaalzaak om de mogelijkheden te bespreken. 

Leuke cadeaus Enschede

Onze producten zijn niet alleen leuk en lekker voor jezelf, maar ook uitermate geschikt om cadeau te geven. Loop dus vooral eens binnen voor een leuk cadeau in Enschede. Zo hebben we smaakvolle cadeaupakketjes, cadeaus passend bij het seizoen of een speciale gelegenheid, lekkere chocolade en koekjes en stijlvol servies. Ga voor een kant-en-klaar cadeautje of stel zelf een cadeautje samen en laat het mooi inpakken. Dan weet je zeker dat je cadeau in de smaak valt! 

Koffie- en theeworkshops Enschede

Ben jij groot fan van koffie en thee en zou jij hier graag meer over willen weten? Sluit dan vooral eens aan bij een van onze workshops. Inschrijven kan via door een e-mail te sturen naar: enschede.rs@simonlevelt.nl. Uiterlijk één week van de voren ontvang je van ons een bevestiging van je deelname. Bij te weinig aanmeldingen zijn we helaas genoodzaakt de workshop te annuleren. 

Workshop Thee
Tijdens deze workshop neem je deel aan een theeceremonie zoals ze dat eeuwenlang traditiegetrouw doen in China. Daarna zal er uitleg en instructie volgen hoe je een perfect kopje Matcha thee bereidt. Uiteraard is er volop aandacht voor de smaakbeleving van deze bijzondere theeën.

Wat:                     Chinese Theeceremonie & Japanse Matcha sessie
Wanneer:             20 mei 2022, 19:00 uur – 20:30 uur
Kosten:                €25,00 p.p. 

 

Barista Workshop
In deze interactieve workshop, gegeven door onze eigen barista, is er aandacht voor zowel het zetten van de koffie als het opschuimen van melk. Na een stukje geschiedenis, uitleg en instructie van (het maken van) de perfecte espresso, ga je zelf aan de slag op onze professionele halfautomaten. In het verlengde hiervan zal er aandacht zijn voor het opschuimen van melk om de basistechniek onder de knie te krijgen om een ware Latte Art meester te worden.

Wat:                     Basis Espresso kunst & Latte Art
Wanneer:             Vrijdag 6 mei 2022, 19:00 uur – 21:00 uur
                            Donderdag 16 juni 2022, 19:00 uur – 21:00 uur
Kosten:                €50,00 p.p.    

 

Workshop Latte Art
Latte Art is een kunst op zich en leer je niet in één workshop. Wel doe je kennis op over het genereren van de optimale melkschuim en zal er geïnstrueerd worden hoe je hiermee kunst maakt in je koffiekopje. Er is aandacht en tijd om hier vervolgens zelf mee aan de slag te gaan op onze professionele halfautomaten, onder begeleiding van onze barista.

Wat:                    Latte Art
Wanneer:           29 april 2022, 19:00 uur – 20:30
                           24 juni, 19:00 uur – 20:30 uur
Kosten:               €55,00 p.p. 

 

Workshop Filterkoffie
Koffie filteren is zoveel meer dan de naam je doet geloven. Denk alleen al aan de verscheidenheid van filtermethodes, zoals Aeropress, V60, Chemex en nog vele anderen. Om de perfecte filterkoffie te genereren, zijn er vele factoren die van invloed. In deze workshop leer je hier alles over en zul je versteld staan van de bijzondere smaakbelevingen- en sensaties die iedere eigen zetmethode typeert. Om het zojuist beschrevene optimaal te beleven, beginnen we de avond met het cuppen van koffie. Wij geloven dat je op deze manier het beste kennismaakt met de basissmaken van koffie en deze ook leert herkennen. 

Wat:                    Diverse filterzetmethoden
Wanneer:            2 juni 20222, 19:00 uur – 20:30 uur
Kosten:               €25,00 p.p.

Kom vooral eens langs in mijn speciaalzaak in Enschede, want zoals je ziet is er ontzettend veel te ontdekken in de wereld van koffie en thee. Ik ga graag samen met jou op reis. 

Graag tot ziens in mijn winkel!


Esken Lammertink