Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Enschede

Raadhuisstraat 2
7511 HK Enschede

maandag : 12:00 - 18:00
dinsdag - woensdag : 09:30 - 18:00
donderdag : 09:30 - 21:00
vrijdag : 09:30 - 18:00
zaterdag : 09:30 - 17:30
zondag :

Gaat open om 12:00


Over onze speciaalzaak

Op zoek naar koffie en thee in Enschede? Breng dan vooral eens een bezoek aan Simon Lévelt koffie & thee Enschede. Onze speciaalzaak vind je in het centrum van Enschede in de Raadhuisstraat. Tijdens je winkelsessie in de stad, zijn wij niet te missen! Kom vooral eens langs en ontdek de lekkerste koffie en thee. Alleen komen ruiken is al leuk! 

Biologische koffie en thee Enschede

Als koffie- en/of theeliefhebber kan je je hart ophalen in onze speciaalzaak. We hebben koffie en thee van over de hele wereld. Van groene thee tot earl grey thee en light roast koffie tot dark roast koffie. Alles vers gebrand, gemengd en verpakt in onze eigen koffiebranderij en theepakkerij in Haarlem. Dat proef je zeker terug. Het resultaat is premium koffie en thee met voor ieder een passende smaak. Weet jij nog niet precies welke koffie en thee jij lekker vindt? Dan helpen wij je graag in je zoektocht. Zo geniet jij thuis van lekker koffie en thee net als bij je favoriete koffiebar.  

Koffiemachines Enschede

Lekkere koffie en thee vraagt om een goede koffiemachine. Als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine in Enschede, ben je bij Simon Lévelt aan het juiste adres. Volautomatische espressomachines, halfautomatische espressomachines, filtermachines en slow coffee makers; wij hebben het allemaal. Koffiemachines binnen verschillende prijsklassen en met verschillende mogelijkheden. Zo zit er voor iedereen een passende machine tussen. Na de aankoop van je koffiemachine stopt onze service niet. Wij helpen je graag met handige tips en tricks om het maximale uit je koffiemachine te halen. Ook voor de onderhoud van je koffiemachine zit je bij ons goed. Kom vooral eens langs in onze speciaalzaak om de mogelijkheden te bespreken. 

Leuke cadeaus Enschede

Onze producten zijn niet alleen leuk en lekker voor jezelf, maar ook uitermate geschikt om cadeau te geven. Loop dus vooral eens binnen voor een leuk cadeau in Enschede. Zo hebben we smaakvolle cadeaupakketjes, cadeaus passend bij het seizoen of een speciale gelegenheid, lekkere chocolade en koekjes en stijlvol servies. Ga voor een kant-en-klaar cadeautje of stel zelf een cadeautje samen en laat het mooi inpakken. Dan weet je zeker dat je cadeau in de smaak valt! 

Koffie- en theeworkshops Enschede

Workshop Theeceremonie
Tijdens deze workshop neem je een deel aan een theeceremonie zoals ze dat eeuwenlang traditiegetrouw doen in Korea en Japan. Uiteraard is er volop aandacht voor de smaakbeleving van deze bijzondere theeën.

Wat:                     Koreaanse en Japanse theeceremonie.
Wanneer:             Vrijdag 12 april 2024, 19:00 uur – 20:30 uur
Kosten:                €32,50 p.p. 

 

Barista Workshop
Tijdens deze interactieve workshop, gegeven door onze eigen barista, is er aandacht voor zowel het zetten van de koffie als het opschuimen van melk. Na een stukje geschiedenis, uitleg en instructie van (het maken van) de perfecte espresso, ga je zelf aan de slag op onze professionele halfautomaten. In het verlengde hiervan zal er aandacht zijn voor het opschuimen van melk om de basistechniek onder de knie te krijgen om een ware Latte Art meester te worden.

Wat:                     Basis Espresso kunst & Latte Art
Wanneer:             Vrijdag 22 maart 2024, 19:00 uur – 21:00 uur
                            Vrijdag 19 april 2024, 19:00  – 21:00 uur
Kosten:                €57,50 p.p.    

 

Workshop Slowkoffie
Koffie filteren is zoveel meer dan de naam je doet geloven. Denk alleen al aan de verscheidenheid aan filtermethodes, zoals Aeropress, V60, Chemex en nog vele anderen. Om de perfecte filterkoffie te genereren, zijn er vele factoren die van invloed zijn. In deze workshop leer je hier alles over en zul je versteld staan van de bijzondere smaakbelevingen- en sensaties die iedere eigen zetmethode typeert. Om het zojuist beschrevene optimaal te beleven, beginnen we de avond met het cuppen van koffie. Wij geloven dat je op deze manier het beste kennismaakt met de basissmaken van koffie, en deze ook leert herkennen.

Wat:                    Diverse filterzetmethoden
Wanneer:            Nog geen data, hou de website in de gaten.
Kosten:               €30,00 p.p.

Net zo enthousiast als wij? Aanmelden kan via onderstaande link:
https://forms.gle/MkaBJfVazQPR8ouL8 

Uiterlijk een week van tevoren krijg je van ons een bevestiging van je deelname of laten we je weten dat de workshop is volgeboekt, en dat we je in dat geval dus graag op een ander moment ontvangen. Bij vragen of onduidelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Kom vooral eens langs in mijn speciaalzaak in Enschede, want zoals je ziet is er ontzettend veel te ontdekken in de wereld van koffie en thee. Ik ga graag samen met jou op reis.  

 

Esken Lammertink