Van Het Huis Dark

Een donker geroosterde, pittige en krachtige espresso.

vanaf 5,50­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Klanten kochten ook

Meer informatie

Op weg naar een 100% biologisch assortiment is de Palermo nu biologisch en heeft daardoor een nieuwe naam: ‘Van het Huis Dark’. De melange is biologisch geworden, maar de vertrouwde smaak blijft. 

Wil je meer weten over de wijziging? Lees onze blog.


Voor wie van stevige koffie houdt, is er de dark roast versie “Van het Huis”. Deze krachtpatser bevat een flinke hoeveelheid robusta die de koffie lekker pittig maakt.  De Palermo is stevig en vol van smaak. Het proeft iets droog en heeft die heerlijke nasmaak van pure, iets bittere, chocolade. 
Voor de liefhebber van een échte Zuid-Italiaanse espresso! 

 

Biologisch Biologisch
Smaakprofiel Robuust & Pittig
Merk Simon Lévelt
Cafeine Met Cafeïne
Ingredienten Melange van arabica koffie uit Centraal en Zuid Amerika, aangevuld met Afrikaanse robusta koffie
Koffiesoort Melange
Roast Dark roast
ZetmethodeKoffie Espresso, Espressopotje,

Zetadvies & ingrediënten


Ingrediënten: Melange van arabica koffie uit Centraal en Zuid Amerika, aangevuld met Afrikaanse robusta koffie

Reviews
8 jun. 2021

Slechte vervanger van Palermo

Na vele jaren met groot genoegen Palermo te hebben gedronken bevalt deze vervanger ook mij zeer slecht. Een vlakke smaak met een zuur-bittere afdronk. Zeer spijtig dat de Palermo bonen uit het assortiment zijn verdwenen. Variëren met de maalinstellingen verbetert de smaak niet. Deze boon ga ik niet meer kopen.

Simon Lévelt 8 jun. 2021

We vinden het erg jammer om te horen dat de omzetting van de Palermo niet naar uw smaak is. Onze koffiespecialisten hebben uitgebreid onderzoek gedaan om een biologische vervanger voor de Palermo te vinden met een nagenoeg identieke smaak. Maar inderdaad, uiteindelijk is het een andere koffie, de koffie is biologisch en de melange is gewijzigd, waardoor er nuance verschillen zijn in smaak. Mocht u op zoek zijn naar een andere koffie en er behoefte aan hebben, dan staan we graag gereed u hierin te adviseren. Neem gerust contact op of kom langs bij één van onze speciaalzaken

29 apr. 2021

Ongewenste assortiments wijziging!

De nieuw variëteit Dark als 'biologische' vervanging voor de aloude kwaliteit Palermo is een zeer slechte zet van Simon Levelt! De Palermo had een chocolade noot in de afdronk. Geur en smaak waren krachtig en goed. De vervanging 'Dark' heeft een bitterder afdronk. De geur alvorens een slok genomen te hebben is minder krachtig. Smaak is bitter door de Robusta boon. De crema laag is minder vol en vettig. Kortom een verarming of verslechtering van het aanbod. Wil Palermo terug. Vraag niet om een biologische koffie, wil gewoon een goede espresso thuis die niet bitter is. Mijn spaarkaart is vol dus ik geef ze één kans om me voor hetzelfde geld een goed alternatief te bieden. Anders gaan mijn koffie aankopen, na ruim 20 jaar (Palermo) naar een andere koffie leverancier. Kortom ben zeer ontevreden over deze move van Simon Levelt.

Simon Lévelt 10 mei 2021

Wat vervelend om te horen dat de omzetting van de Palermo niet naar uw smaak is. En we begrijpen heel goed dat u als vaste Simon Lévelt én Palermo klant een Palermo-kenner bent geworden na al die jaren.

Onze koffiespecialisten hebben meer dan een jaar gepuzzeld om een koffie te ontwikkelen die de vertrouwde smaak van de Palermo heeft. Na verschillende keursessies met het keurpanel van Simon Lévelt én een uitgebreide check onder al onze 40 ondernemers, zijn we met zijn allen tot de conclusie gekomen dat de smaak van de Van het Huis Dark nagenoeg identiek is aan de smaak van de Palermo. Velen van ons konden de Palermo bij blind keuren er niet uit halen. Maar, uiteindelijk heeft u gelijk: het is andere koffie, de koffie is biologisch en de melange is gewijzigd, dus er zijn nuance verschillen in smaak. Het % robusta in de melange is overigens ongewijzigd tov de Palermo.

De Palermo zal niet terugkomen in het assortiment. Graag komen we met u in contact zodat wij acties kunnen ondernemen om u in de gelegenheid te stellen te wennen aan de nieuwe koffie. 

Ook willen we alvast een tip meegeven:
Omdat de melange is gewijzigd en er andere bonen met een andere oorsprong in de melange zitten, hebben we van meerdere klanten gehoord dat zij de maalinstelling van hun koffiemolen/koffiemachine hebben moeten bijstellen. Elke koffiesoort of koffiemelange heeft mogelijk een aanpassing nodig in de instelling. En juist deze aanpassing is van groot belang voor het behalen van de optimale smaak. We raden u aan om hiermee te experimenteren.

Uiteraard hopen we dat u onze klant blijft, maar de uiteindelijke keuze is aan u. Wij zijn overtuigd van de smaak van onze nieuwe koffiesoorten en hopen dat u er ook van overtuigd gaat raken door deze nog een kans te geven. 

Wij wensen u veel succes met experimenten en kijken er naar uit u bij te staan in het vinden van de juiste koffie.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.