8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Yunnan Flowery Orange Pekoe

Deze beroemde thee is mild en bloemig. Wordt niet gauw bitter.

Thee komt oorspronkelijk uit de provincie Yunnan in zuidwest China. Al eeuwenlang produceert men hier groene thee. De zwarte thee behoort momenteel tot de beste van de wereld. En dat voor een productie die pas enkele tientallen jaren bestaat.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 4,80
- +
1 kilo (10% korting)
€ 43,20
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (2)

Elise

15 jun. 2015

Mijn lievelingsthee. Een bijzonder evenwicht tussen enerzijds een verfijnde, geurige smaak en anderzijds een minuscuul stoer rookaccentje. Drie minuten zetten vind ik voldoende.

J.M. Keulers

21 mrt. 2015

Sinds ik deze thee heb ontdekt, drink ik (bijna) niets anders meer. Het is geen jasmijnthee, maar deze thee geurt van zichzelf licht naar jasmijn. Soms proef je ineens een mond vol amandelen, doch zonder bitterheid. En moest je even iets doen en is hij afgekoeld, ook dan smaakt hij niet bitter. Ik drink hem zonder toevoegingen, puur, en door hem per kilo te bestellen is hij ook betaalbaar. Van harte aanbevolen dus.

2 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
China Beste zwarte thee ter wereld
Thee komt oorspronkelijk uit de provincie Yunnan. Al eeuwenlang produceert men hier groene thee. Maar het is de zwarte thee die momenteel tot de beste van de wereld behoort. En dat voor een productie die pas 60 jaar bestaat.

Theestruik van 1700 jaar oud
Yunnan, gelegen in het zuiden van China en grenzend aan Vietnam, is een van de meest exotische provincies van China. Het is een bergachtig gebied, gemiddeld 2.000 meter boven zeeniveau, en in het zuiden is het enige tropische regenwoud van China te vinden. Volgens de overlevering ligt de oorsprong van thee in Yunnan. Al bijna 2000 jaar wordt hier thee geproduceerd. Nu nog groeien er wilde varianten van de theestruik. In de bossen van Xi Shuang Ban Na, tegen de Birmese grens, staat een theestruik waarvan de leeftijd geschat wordt op 1700 jaar. Hij leeft nog steeds, en is inmiddels 32 meter hoog.

Yunnan is de regio waar de meeste zwarte thee van China wordt geproduceerd. Dat is opmerkelijk, aangezien men pas sinds 1939 zwarte thee maakt. Yunnan thee, met een unieke peperige smaak, wordt nu al beschouwd als een van de beste zwarte theeen ter wereld.
Ingrediënten
Biologische zwarte thee
Zetadvies
  • 100°C
  • 3 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.