8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Sencha biologisch

Volle romige thee met een frisse smaak, die doet denken aan grashalmen.

Deze groene Sencha thee wordt op Japanse manier geproduceerd in China. Door herhaaldelijk rollen en pletten ontstaat de typische vorm van platte naalden.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 3,95
- +
1 kilo (10% korting)
€ 35,55
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

emiel

23 mrt. 2015

zeker geen slechte sencha voor de prijs

De drooge blaadjes zijn niet meer helermaal heel ( maar ook niet alermaal gebroken zoals je het meestal find in nederland )
Zoals bekent is de smaak van sencha te bepaalen door de zet tijd en de hoeveelheid
Ik zet ong 1 theelepel op 1 groote kop en voeg dan 60-70 C heet water toe ( laat het trekken voor 1 min )
Deze thee is dan mild en rustig van smaak
De tweede zet is 70-80 C 2 min trekken ) deze smaak is dan een stuk steviger ( en lekkerder :P ) maar nog steeds mild :)
PAS OP zet deze thee niet met kookend water ( en ook niet te lang laaten trekken ) dan word i bitter !

dikke duim voor de kwalitijd

p.s ze verkopen ook een goedkopere chineese namaak
Deze is zeker ook niet slecht maar wat ruwer ( is ook te zien aan de blaadjes ) maar deze is echt beter

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
China De ontdekking van thee
Thee komt oorspronkelijk uit China. Over de ontdekking ervan bestaan vele verhalen en legenden. En zoals bij veel ontdekkingen het geval is, speelde ook hier het toeval een belangrijke rol.

Eén van de legenden verhaalt over Shen Nung, verbouwer van medicinale kruiden tijdens de Yuan dynastie 3000 v.Chr. Bladeren van de theeplant vielen toevallig in zijn pan kokend water, waarna hij verrast was door de smaak en de vermeende heilzame effecten. Een soortgelijk ontdekkingsverhaal wordt ook toegedicht aan keizer Shen Nung, 2750 v.Chr.

Rondtrekkende boeddhistische monniken, die thee in China hadden leren kennen en waarderen, verspreiden het gebruik vervolgens ook buiten China. Zo ontstond over de gehele wereld een groeiende vraag naar thee.

Sencha
Deze Sencha is in China op Japanse wijze geproduceerd.
Ingrediënten
Biologische groene thee
Zetadvies
  • 85°C
  • 4 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.