8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Witte thee

Witte thee is een licht geoxideerde thee die voornamelijk uit China komt, maar ook groeit in Nepal, Taiwan, Sri Lanka en India. De thee heeft een zeer lichte kleur en een subtiele, delicate smaak. Voor witte thee worden alleen de jongste knoppen van de theestruik geplukt. Op de gesloten knoppen groeit een licht witte dons, waar de thee zijn naam aan dankt.


De productie van witte thee

Alle theeën komen van dezelfde plantensoort, de Camellia Sinensis. Maar het land van herkomst, de manier van plukken, het klimaat en plukseizoen zijn van invloed op de smaak van de thee. De manier waarop de thee wordt verwerkt, bepaalt de uiteindelijke theesoort (zoals groen of zwart). Het bewerkingsproces begint bij het verflensen. Tijdens dit proces verliezen de theebladeren hun vocht en verwelken


Van alle theesoorten is witte thee het minst bewerkt. Soms wordt het blad eerst gestoomd en daarna meteen gedroogd, dus niet gerold. Zoals bij de Pai Mu Tan. De Ambootia Wit is een witte thee die voorzichtig op zeer lage temperatuur wordt verflenst en in de zon gedroogd. Het blad wordt voorzichtig met de hand gerold en zeer licht geoxideerd.


Witte thee van Simon Lévelt

Simon Lévelt biedt een groot assortiment aan witte theesoorten. Je kunt bij ons thee bestellen uit diverse landen, waaronder China en India, en zowel biologische als niet-biologische theevarianten. Zo kies je de thee die precies aan jouw wensen voldoet. Twijfel je over welk type thee het best bij je past? Bezoek dan één van onze winkels en informeer naar de verschillende varianten.