Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Pompoencake

Zin in iets lekkers bij de koffie of thee? Maak ons speciale pompoencake recept, met thee als geheime smaakmaker!
  • Gemiddeld
  • 30 minuten voorbereiding
  • 45 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 3 el Yogi Classic Thee
  • 400 g Pompoenblokjes
  • 1 hele Banaan
  • 4 stuks Eieren
  • 50 g Rozijnen
  • 250 g Tarwemeel
  • 8 g Bakpoeder
  • 2 tl Kaneel
  • 2 tl Speculaaskruiden
  • 1 tl Vanille-extract (of Monin Siroop Vanille)
  • 1 handje Walnotenbreuk

Pompoencake

Tijd om jezelf en je geliefden eens lekker te verwennen? Maak dan een heerlijke pompoencake met ons makkelijke recept. Het speciale ingrediënt in deze pompoencake is onze Yogi Classic thee, waardoor je geniet van kruidige smaken in combinatie met zoet!

Pompoen leent zich uitstekend voor zoete recepten. De pompoen in dit recept zorgt niet alleen voor de heerlijke smaak, maar ook dat de cake niet zo snel droog wordt. Een leuke manier om wat extra groente binnen te krijgen! Verrijk je smaak en probeer eens wat anders. Ga aan de slag met ons kruidige pompoencake recept.

Het Recept voor Pompoencake

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de pompoen in 10 minuten gaar in de Yogi Classic thee. Laat daarna even afkoelen.

Stap 2: Doe de pompoen, 1 eetlepel van de gekookte Yogi Classic, de eieren, banaan en de rozijnen in de blender. 

Stap 3: Voeg vervolgens meel, bakpoeder, vanille-extract en de specerijen toe en mix tot een egaal geheel.

Stap 4: Giet het beslag in een cakevorm en strooi de gehakte walnoten eroverheen.

Stap 5: Bak de cake in ongeveer 45 minuten op 180 graden gaar in de oven.

Geniet van je pompoencake bij de koffie of thee! 

 

Een lekkere crèmelaag aan je pompoencake toevoegen?

Maak gemakkelijk een heerlijke crèmelaag voor je pompoencake. Met onderstaande ingrediënten en ons recept voor een lekkere roomkaas topping, maak jij je smeuïge pompoencake extra feestelijk.

Ingrediënten:

- 400 g Roomkaas
- 100 g Boter
- 150 g Poedersuiker

Het Recept voor een Roomkaas Topping Crèmelaag

Stap 1: Laat de pompoencake afkoelen. Indien je ook een crèmelaag tussen je cake wilt, snijd de afgekoelde pompoencake dan horizontaal doormidden.

Stap 2: Voeg de roomkaas, de boter en de poedersuiker bij elkaar en mix tot een mooie egale roomkaas topping.

Stap 3: Wanneer je de cake doormidden hebt gesneden, verdeel dan de helft van de roomkaas topping over de onderste cakelaag en leg de bovenste cakelaag er weer op. Besmeer de bovenkant van de pompoencake met de roomkaas topping. Voor een prachtig uitziende crèmelaag, kun je de roomkaas topping garneren met walnoten en versieren met eetbare taart decoratie. Leuk recept voor Halloween!


Tip:
 De vanille-extract in dit recept, kun je ook vervangen door Monin Siroop Vanille. We zijn benieuwd naar het resultaat!