Ingrediënten
- 2 kop Espresso (Barista)
- 200 g Chocolade (puur)
- 200 g Mariabiscuits
- 200 g Roomboter (ongezouten)
Koffie Arretjescake Recept
Zin in iets lekkers voor bij de koffie of thee?
We hebben een heerlijk recept voor een ouderwets lekkere chocolade Arretjescake, in een nieuw jasje gestoken... met een vleugje koffie!
Geniet van deze ideale combinatie: chocolade, koekjes en koffie. En het handige van dit no bake recept, is dat het niet in de oven gaat, maar in de koelkast. Super makkelijk en snel te maken.
Liever geen (rauwe) eieren? Dit Arretjescake recept met chocolade en koffie, is zonder ei te maken. Verras je gasten met deze zelfgemaakte traktatie.
Ook bij oma zal dit recept zeker in de smaak vallen. Wie ga jij trakteren?
Arretjescake met Simon Lévelt koffie
In dit Arretjescake recept verwerken we onze koffiemelange Barista: een volle espresso met een rijk aroma. Een uitgebalanceerde melange van exclusieve koffiebonen uit Zuid Amerika, Centraal Amerika en Afrika. De volle smaak van deze koffie gaat erg goed samen met de pure chocolade in dit recept. Serveer in een mum van tijd iets lekkers voor bij de koffie, of thee. Ook leuk bij een hightea!
Stap 1: Zet een dubbele espresso (bijvoorbeeld van onze Barista koffiebonen), zodat deze kan afkoelen. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Stap 2: Breek de biscuitjes in kleine stukjes in een kom. Je kan dit met de hand doen, of leg de biscuitjes op een schone theedoek en breek de koekjes, door er met een deegroller overheen te rollen.
Stap 3: Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige kom. Voeg de boter in stukken toe.
Stap 4: Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Smelt de boter met chocolade au bain-marie. Blijf goed roeren. Het koekt gauw aan.
Stap 5: Zijn de chocolade en boter goed gesmolten? Haal de kom dan van de pan af en voeg de dubbele espresso toe. Roer het geheel goed door, zodat de koffie gelijkmatig wordt verdeeld.
Stap 6: Voeg nu de gebroken biscuitjes toe aan het chocolade koffie mengsel en meng het geheel goed door, totdat alle koekjes zijn bedekt met chocolade.
Stap 7: Verdeel het mengsel over het cakeblik en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de chocoladecake in mooie plakken en serveer met je favoriete Simon Lévelt koffie of thee.
Ouderwets genieten!
Tip: Je kunt de Koffie Arretjescake ook prima in plakken invriezen. Zo heb je altijd een heerlijke zelfgemaakte traktatie in huis!