Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Kerstsalade met radicchio en zoete aardappel

Ontdek nu onze kerstsalade. Een perfect voorgerecht voor tijdens de feestdagen.
  • Moeilijk
  • Geen voorbereiding
  • 50 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 2 st Middelgrote zoete aardappel
  • 2 el Milde olijfolie
  • 1 st Kleine kop radicchio
  • 1 st Sjalot
  • 4 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Milde rode wijnazijn
  • 1 tl Fijne mosterd
  • 1 tl Agavesiroop
  • 10 g Verse dille
  • 100 g Halloumi
  • 100 gr Granaatappelpitjes

Dit recept is gebaseerd op 4 personen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes van 8 mm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met peper en zout naar smaak en besprenkel met 1 eetlepel milde olijfolie. Rooster de aardappel in ca. 20 min. beetgaar. Laat iets afkoelen.

Scheur de radicchioblaadjes in kleinere stukjes (scheur het witte gedeelte eraf als je niet van bitter houdt) en verdeel ze over een schaal. Snipper de sjalot en doe het in een kommetje. Voeg de olijfolie extra vierge, de wijnazijn, mosterd en agavesiroop toe en klop tot een vinaigrette. Snijd de dille fijn en voeg de helft toe aan de vinaigrette.

Snijd de halloumi in plakjes van ca. 1 cm. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag, doe de rest van de olijfolie in de pan en bak de halloumi op hoog vuur in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege.

Verdeel de zoete aardappel en vinaigrette over de salade. Bestrooi met de rest van de dille en de granaatappelpitjes en verdeel de halloumi erover.

Liever vegan? Laat de halloumi achterwege en bestrooi de salade met gerookte amandelen voor een zoute bite.