Home Thee Losse thee Yerba Mate Yerba Mate

Beschrijving

Yerba Mate wordt met name in Zuid-Amerika gedronken, waar de thee oorspronkelijk wordt gedronken vanuit een uitgeholde kalebas en een bombilla, een soort rietje met een filter dat voorkomt dat je de mate blaadjes opdrinkt. Het bevat cafeïne, ook wel mateïne genoemd, de primaire stimulerende stof van de ilex paraguariensis, waarvan de takken en bladeren gebruikt worden voor het produceren van mate. Yerba Mate staat om die reden al eeuwen bekend om zijn stimulerende eigenschappen Pure mate heeft een friszoete en iets kruidige smaak met mild bittere tonen. Om de kruidige en zoetbittere tonen te benadrukken, kan je de thee iets langer laten trekken. Voor het zetten van de thee heb je niet persé een kalebas nodig. De thee kan gewoon met een theefilter of – ei gezet worden.

Kenmerken

Theesoort
Kruidenthee
Ingredienten
Biologische Mate. Mate bevat van nature cafeïne/mateïne
Zetadvies
2 gram per kop, 3 minuten, 85°C
Regio
Zuid-Amerika
Cafeine
Ja
Merk
Simon Lévelt
Land van herkomst
Argentinië
Biologisch
Ja
Losse thee
Losse thee