Chai Latte Recept - Warm & Iced

Een Chai Latte past bij elk seizoen. Maak een warme of een iced Chai Latte met onze recepten.

Chai Latte voor elk seizoen

Een chai latte is een romige drank op basis van zwarte thee en specerijen. Met onze biologische Indian Chai maak je zowel een warme chai latte als een iced chai latte. Perfect voor elk seizoen: verwarmend in de herfst en winter, verfrissend in de lente en zomer of tijdens een mooi najaar.

Wat is Simon Lévelt Indian Chai?

Onze Simon Lévelt Indian Chai is een krachtige biologische zwarte thee met klassieke chai-kruiden zoals kaneel, kruidnagel, gember en kardemom. Perfect voor een kruidige, verwarmende chai of een verfrissende iced latte met pit.

Suggesties

Chai Latte maken - Warm Recept (herfstfavoriet)

Maak een verwarmende chai latte met onze biologische Indian Chai. De volle smaak van zwarte thee en Indiase specerijen komt krachtig tot zijn recht met warme, opgeschuimde melk. Gebruik koemelk of plantaardige melk, zoals amandel- of havermelk. 

Zetadvies: 100 °C, 4 minuten, 4 gram per kop.

Ingrediënten

  • 4 g Indian Chai
  • 100 ml Heet Water
  • 100 ml Opgeschuimde Melk
  • 1 snufje Kaneelpoeder

Recept

Stap 1: Breng vers water aan de kook tot 100 °C.

Stap 2: Doe 4 gram Indian Chai in een (papieren) theefilter.

Stap 3: Vul een theeglas met het gekookte water en hang je theefilter erin.

Stap 4: Laat de thee 4 minuten trekken... 

Stap 5: Klop de melk luchtig op met een garde of een melkschuimer en voeg toe aan de thee. Een snufje kaneelpoeder maakt je verwenmoment helemaal af.
Geniet van je kruidige chai latte!

Tip: Zoet naar smaak met honing. Probeer ook onze Dirty Chai Latte, voor een extra kick met espresso.

Iced Chai Latte maken - Verfrissend Recept (zomerfavoriet)

Zin in iets verkoelends? De iced chai latte combineert kruidige chai met koude melk en ijsblokjes. Ideaal voor warme dagen of als verfrissende dorstlesser. De perfecte drank voor het najaar wanneer de herfstzon nog heerlijk schijnt.

Zetadvies: 100 °C, 4 minuten, 4 gram per kop.

Ingrediënten

  • 4 g Indian Chai
  • 100 ml Heet Water
  • 150 ml (plantaardige) Melk
  • 1 handje IJsblokjes

Recept

Stap 1: Breng water aan de kook tot 100 °C.

Stap 2: Laat de Indian Chai 4 minuten trekken.

Stap 3: Laat de thee afkoelen in de koelkast of met ijsblokjes.

Stap 4: Vul een glas met ijsblokjes.

Stap 5: Schenk de afgekoelde thee uit over ijs en voeg de koude (eventueel opgeschuimde) melk toe. Roer zacht en serveer direct.

Geniet van je verkwikkende iced chai latte!


Tip: Maak een grotere hoeveelheid thee en bewaar deze in de koelkast voor snelle chai lattes op elk moment van de dag.

Meer chai recepten ontdekken?

Naast de warme en iced chai latte vind je bij ons ook de Dirty Chai Latte: een kruidige chai latte met een shot espresso voor extra pit.

Ga terug naar alle recepten