Conversie naar 100% biologische koffie: La Victoria Huila Colombia

Simon Lévelt is trots om aan te kondigen dat het volledige koffieassortiment nu 100% biologisch is. Deze mijlpaal weerspiegelt onze inzet voor duurzaamheid en het wereldwijd ondersteunen van koffieboeren in hun transitie naar biologische teelt.

Colombia - Conversie naar biologisch

Ons pad naar 100% biologische koffie begon met een vastberaden commitment om de kwaliteit van ons product te verhogen en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen. Wij geloven dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Daarom zijn wij jaren geleden begonnen met het intensief samenwerken met koffieboeren in diverse regio's, waaronder de Santa Maria-regio in Colombia. In samenwerking met The Coffee Quest hebben wij boeren ondersteund met eerlijke prijzen, training en uitgebreide workshops. Deze inspanningen hebben geleid tot significante verbeteringen in zowel de productieprocessen als de uiteindelijke koffiekwaliteit. Simon Lévelt koopt jaarlijks 10.000 kilo koffie in via The Coffee Quest, wat bijdraagt aan een duurzamere koffieketen. Omgerekend gaat dat om circa 1,4 miljoen kopjes koffie van onze zeer aromatische medium roast koffie La Victoria Huila Colombia. Koffieboeren die deelnemen aan de programma's hebben niet alleen geleerd hoe ze biologisch kunnen telen, maar ook hoe zij hun land op een duurzame manier kunnen beheren. Door middel van innovatieve technieken zoals natuurlijke waterfiltersystemen, composthopen en het gebruik van eco washers, hebben deze boeren hun ecologische voetafdruk aanzienlijk kunnen verkleinen. Bovendien werden de boeren voorzien van stekjes van inheemse bomen die helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit, het verminderen van erosie en het blokkeren van chemische bestrijdingsmiddelen van naburige boerderijen. Al deze inspanningen dragen bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, waterverbruik en het verbeteren van de bodemkwaliteit.

De smaak van La Victoria Huila Colombia


La Victoria Huila Colombia is een zeer aromatische medium roast koffie. De koffie is zoet, sprankelend en heeft een milde body. Proef de tintelende aroma’s van sinaasappel en mandarijn op een basis van karamel, mokka en hazelnoot. De prachtige verfijnde Huila koffiebonen zijn uitermate geschikt voor slow coffee en snelfilter. Probeer La Victoria Huila Colombia ook zeker eens uit de aeropress. Daarin komen de fruitige aroma’s prachtig naar voren. Als espresso bereid kan je rekenen op fris sprankelende smaak met een nasmaak van chocolade. Opties genoeg met deze mooie koffie! 
Colombia wordt vaak het land van de koffie genoemd en de provincie binnen dit land die de meeste koffie produceert is Huila. La Victoria Huila Colombia komt uit de Santa Maria regio, van een vereniging koffieboeren genaamd ‘La Victoria'. Deze vereniging werkt samen met de Nederlandse organisatie The Coffee Quest, van wie ze eerlijke prijzen, ondersteuning en training ontvangen.

Ga terug naar alle blogs