
Montecillos Natural
<p>Een intense en volaromatische</p>
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)
Meer informatie
Montecillos Natural is een fantastische koffie. De koffie is zeer aromatisch, heeft een heerlijke geur, een aangename aciditeit en bitters die volledig in balans zijn. Dit maakt het een complexe, intense en volle koffie met een rijk palet aan smaken. Ontdek hints van bittere chocolade, rozijnen, melasse, blauwe bessen, kersen en misschien zelf wel een vleugje nougat met een lichtdroge, kruidige nasmaak van laurier. In de cafetière is de koffie verrassend zacht, zoet en prachtig in balans. Als espresso is de Montecillos Natural zeer intens en heeft de koffie een volromig crema die wordt opgevolgd door meer fruitige en licht rinse tonen.
De koffieboeren uit Honduras, die de Montecillos Natural verbouwen, worden intensief getraind door de COMSA Coöperatie uit Marcala. Het trainingsprogramma van COMSA leert kleine boeren innovatieve technieken voor biologische landbouw. Ze houden rekening met het ecosysteem en de gezondheid van mens, dier en aarde. Dat proef je terug in deze rijke, aromatische koffie.
Ontdek meer over de Montecillos Natural op simonlevelt.nl/blog/de-overstap-naar-bio-montecillos-natural-honduras en onze andere bijzondere projecten op simonlevelt.nl/premiumbiologisch.
Merk | Simon Lévelt |
Biologisch | Biologisch |
Smaakprofiel | Vol & Krachtig |
Verwerkingsmethode | Unwashed |
Cafeine | Met Cafeïne |
Fairtrade | Fairtrade |
Groeihoogte | 1450-1550 meter |
Ingredienten | 100% arabica koffie uit Honduras |
Koffiesoort | 100% Arabica |
Plantage | COMSA (Café Organico Marcala S |
Regio | La Paz, Montecillos, Marcala |
Roast | Dark roast |

Zetadvies & ingrediënten
Ingrediënten: 100% arabica koffie uit Honduras
Mooie koffie, donkere branding
een hele mooie complexe koffie, maar door de vrij donkere branding gaan de kenmerkende natural processing tonen verloren en blijven er vooral tonen van veel chocola en noten over. De fijne zuren zijn er volgens mij uit gebrand. Voor liefhebbers van een cappuccino of een sterkere espresso