8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Espresso Indonesia

Krachtige koffie met de typisch Indonesische aardse smaak.

Een origine espresso uit Indonesië. De espressomelange bestaat uit zeer exclusieve koffiesoorten uit de diverse koffiegebieden van Indonesië. De typisch Indonesische smaak geeft deze espresso zijn bijzondere karakter, tamelijk donker gebrand.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
250 gram
€ 5,40
- +
1 kilo
€ 21,60
- +
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

Henriette

3 okt. 2016

Elke dag weer genieten met de heerlijke Espresso Indonesia!

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Indonesië Koffie uit Azië en de Pacific zijn de “zwaargewichten” met een krachtige en kruidige smaak. Ze zijn ideaal om aan melanges een stevige basis te geven. Indonesië is geliefd zijn om zijn kenmerkende aarde-achtige, kruidige smaak.

De totale koffieproductie bedraagt 7,5 miljoen balen (1 baal=60kg). Het aandeel van Indonesië in de totale wereldproductie (7%) is vrij stabiel. Koffie wordt op bijna alle eilanden van Indonesië verbouwd.

Sulawesi
Op Celebes (oftewel Sulawesi) groeit koffie met een volle, krachtige, iets kruidige smaak.

Java
Java produceert een aromatische koffie, die van nature erg mild en evenwichtig is. De koffie is iets meer rins dan de Sumatra- of Sulawesi-koffie, en kruidiger van smaak.

Sumatra
Sumatra is het op twee na grootste eiland van het land. Hier groeit koffie die zeer vergelijkbaar is met de Java-koffie. Kenners tippen dit gebied echter als nog beter dan de Java.
Ingrediënten
Melange van arabica en robusta koffie uit Indonesië
Zetadvies
  • Espresso
  • Espressopotje
  • Turkse koffie
Simon Lévelt adviseert de bovenstaande methoden bij deze koffie. Maar wij nodigen je uit om zeker jouw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat je ons jouw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.