Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

King of Jasmine

10,95­ / 75 gr
Volumekorting:

10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

King of Jasmine is met recht de Koning der Jasmijnthee! Het theeblad met zilveren tips is prachtig om zien. De thee is intens bloemig en heeft een exclusief en verfijnd aroma. Naast de intense geur van Jasmijnbloesem, kan je ook het friszoete van mandarijn ontdekken. Tot slot is deze groene thee lichtkruidig en heeft het een lichte, maar aangename trek. Dit maakt de thee helemaal in balans. Het resultaat is een prachtige King of Jasmine die zeker in de smaak valt!

King of Jasmine wordt gemaakt van de in april / mei geplukte Organic White Downy Lentepluk uit Yunnan, China. Voor deze thee wordt gebruik gemaakt van een selectieve pluk, waarbij alleen het donzige bladknopje en het eerste blad wordt geplukt. De naam Organic White Downy Lentepluk doet wellicht vermoeden dat het om een witte thee gaat, maar dit is niet het geval. De thee volgt het productieproces van groene thee. Dit betekent dat het na de pluk wordt verflenst, gestoomd, licht gerold en vervolgens gedroogd.

In juli / augustus wordt deze thee gegeurd met verse geplukte jasmijnbloesem, geplukt in de naderende scherming. Dit is het beste moment om de jasmijn te plukken, aangezien de bloesem dan opent. Verser kan niet! De bloesem wordt vervolgens neergelegd om te rusten tot ze volledig geopend en afgekoeld zijn. Vervolgens wordt de thee en de jasmijnbloesem om en om gestapeld. Gedurende 10 uur wordt de thee op deze manier gegeurd in een afgesloten ruimte. Des te vaker dit proces herhaald wordt, des te intenser de jasmijnsmaak. Voor de King of Jasmine wordt dit proces 4 keer herhaald.

Kenmerken

Merk Simon Lévelt
Categorie Thee
Losse thee Losse thee
Theesoort Jasmijn, Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst China
Regio Yunnan
Ingredienten Biologische groene jasmijnthee
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product