Jangwon Sencha
Deze Koreaanse Sencha is zo groen, dat hij zelfs groen smaakt. Proef hem zelf, en ontdek de volle, frisse tonen van knapperige andijvie en sperziebonen.
Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Jangwon Sencha komt niet uit Japan, maar van het Koreaanse eiland Jeju, waar de wereldberoemde Osulloc theeplantage al sinds 1979 premium kwaliteit groene thee produceert. De theeplantage gebruikt wel traditionele Japanse methoden om de Sencha te maken: de thee krijgt zijn typische naaldvorm door herhaaldelijk pletten en stomen, zonder de theebladeren te rollen.
Cafeine | Met Cafeïne |
Merk | Simon Lévelt |
LandVanHerkomst | Korea |
Biologisch | Biologisch |
Ingredienten | Biologische groene thee |
LosseThee | Losse thee |
Regio | Jeju |
Theesoort | Groene thee |
Zetadvies | 80°C, 5 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
80°C, 5 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
Verslavend
Sinds mijn kennismaking met deze thee, is het mijn favoriet geworden. Alle andere groene thee vind ik minder lekker. Onder de sencha-theeen bij Simon Levelt is deze naar mijn mening de beste