8.8
2328 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2328
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Honeybush Mango Lemon

Frisse en zoete kruidenthee. Met mango, sinaasappel en goudsbloem.

Het aftreksel van de Honeybush struik (ook wel Kaapthee) genoemd, wordt al sinds de 18e eeuw gedronken door de Afrikaanse volksstam "Khoi'. De struik dankt zijn naam aan de geur die zij verspreidt als deze met weelderige gele bloemen in bloei staat.

KIDS' CHOICE - lekker voor kinderen.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 4,40
- +
1 kilo (10% korting)
€ 39,60
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

Amrit Smeenk

27 apr. 2017

Lekker zoete thee, je proeft honing en fruit. Serveer ik graag aan cliënten en drink hem zelf met genoegen.

1 artikel(en)

per pagina
Herkomst
Afrika Honeybush
Het aftreksel van de Honeybush struik (ook wel Kaapthee) genoemd, wordt al sinds de 18e eeuw gedronken door de Afrikaanse volksstam "Khoi'. De struik dankt zijn naam aan de geur die zij verspreidt als deze met weelderige gele bloemen in bloei staat. Honeybush is rijk aan mineralen en anti-oxydanten, heeft een laag looizuurgehalte en bevat geen cafeïne. Al eeuwen lang wordt er aan zowel de Honeybush als de Rooibos een heilzame werking toegeschreven. Simon Lévelt raadt de Honeybush vooral aan om haar heerlijke lichtzoete smaak met een vleugje honing.
Ingrediënten
Honeybush*, sinaasappelschil*, citroengras* (4%), mangostukjes*(3%), natuurlijk aroma, goudsbloem*, braamblad*. *biologisch
Zetadvies
  • 100°C
  • 5 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.