Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Da Hong Pao oolong

Een Chinese Oolong met een uitgebalanceerde zoete, licht geroosterde smaak, waarbij tonen van zoethout en noten naar voren komen.

8,60­ / 50 gr
Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Da Hong Pao is een Chinese Oolong met een uitgebalanceerde zoete, licht geroosterde smaak, waarbij tonen van zoethout en noten naar voren komen. Da Hong Pao is een typische Rock Tea. De rotsachtige omgeving waarin deze thee groeit, geeft de thee een mineraalachtige smaak. Deze thee kun je meerdere malen opschenken en is geschikt voor de Gong Fu Cha zetmethode.

Kenmerken

Categorie Thee
Merk Simon Lévelt
Losse thee Losse thee
Theesoort Oolong
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst China
Regio Fujian
Ingredienten Biologische oolong thee
Zetadvies 100°C, 5 minuten, 2 gram per kop
Reviews
3,9
(6)
Sortering:

Prima thee

geweldige thee

Niet zo smachtig

Ik vond deze thee matig. Waarchijnlijk deze soort van oolong is niet mijn ding, maar ik voeg toe dat de smaak is

Da Hong pao

Nog nooit zo een slechte da Hong pao gezien .
Da Hong pao moet rood van kleur zijn , deze is een gewone thee

Simon Lévelt 7 apr. 2021

Wat jammer dat de Da Hong Pao je is tegengevallen. Graag nemen we deze kans om de kleur van deze thee toe te lichten. Dit is een originele Da Hong Pao afkomstig uit de Wuyi mountains gemaakt van clones van de originele Da Hong Pao struiken. Het jongste blad van deze struiken geeft op afstand een paars / rode gloed. Dat is een van de verklaringen van de naam van deze thee (big red robe / grote rode mantel). Waar voor de meeste groene theesoorten het jongste blad en knopjes worden gebruikt, wordt in het geval van Mountain Oolongs vaker het 3de en 4de blad geplukt. Het blad is donker groen / zwart met een lichte bruine gloed. De buitenzijde van het blad is meer rood / oranje. Verschillen worden veroorzaakt door het pluk moment van het blad, welk blad wordt gebruikt, andere mogelijk verschillende geografische factoren en keuzes tijdens het productie proces zoals bijvoorbeeld mate van oxidatie. We zijn ook benieuwd naar wat je van de smaak van de thee vond? Mocht je er verder over in gesprek willen, dan horen we het ook graag!

Prachtige thee

Heerlijke thee, idd vaker op te schenken en elke keer diepere lagen aanboort. Verkwikkend, verwarmend en uitmuntende smaken. Niet de goedkoopste maar des te specialer als ik hem eens in de zoveel tijd drink.

weldadige Chinees

Wat een mooie, zachte Oolong. Een subtiele balans van zijde, iets zoetig. Eens getrokken, neigen de opengevouwen blaadjes naar groen maar de smaak is als een hele mooie Darjeeling. Lijkt best wel veel op de Lentepluk van Ambootia. Gewoon allebei proberen, dan besef je hoe mooi een goede thee de dag kan kleuren.

Favoriet

Dit is mijn favoriete oolong! Zo'n mooie smaak, meermaals op te schenken, waarbij dan weer andere smaken vrijkomen. Helaas niet altijd verkrijgbaar, dus als de thee er is geniet ik er extra van!

Bekijk meer reviews