Bukit Sari Premium FOP
Laat de boel even de boel en proef deze thee met aandacht. Hij is mild, vol en lichtzoet. Laat je hem wat langer trekken, dan ontdek je de smaak van honing en rozijnen.
Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
De Bukit Sari theetuin ligt in West-Java, Indonesië. Het produceert al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw heerlijke theeën. De Bukit Sari Premium FOP is een prijswinnende zwarte thee met een milde, volle en lichtzoete smaak. De thee komt optimaal tot zijn recht in de Gong fu Cha theeceremonie, die draait om thee zetten en proeven met aandacht en vakmanschap.
Cafeine | Met Cafeïne |
Merk | Simon Lévelt |
LandVanHerkomst | Indonesië |
Biologisch | Biologisch |
Groeihoogte | 1150 - 1350 meter |
Ingredienten | Biologische zwarte thee |
LosseThee | Losse thee |
Plantage | Bukit Sari Organic Tea Plantation |
Regio | West Java, Karangjaya Pasir Kuda |
Zetadvies | 2 gram per kop, 5 minuten, 100°C |

Zetadvies & ingrediënten
2 gram per kop, 5 minuten, 100°C
Ingrediënten: Biologische zwarte thee
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.