Bukit Sari Imperial Black
Ga rustig zitten voor deze fluwelige zwarte thee met een rijkdom aan smaken. Van Friszoete vijgen, rozijnen en zoethout tot bloemig rozenblad. Wat proef jij in de Bukit Sari Imperial Black?
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
De Bukit Sari Imperial Black is een prachtige, fluwelige zwarte thee waarin je een rijk scala aan aroma’s kunt herkennen. Geen thee voor als je haast hebt dus! Integendeel, schenk hem gerust meerdere keren op volgens de Gong Fu Cha methode, en proef hem met je volle aandacht. Bij elke opschenking zal je weer iets nieuws ontdekken. Het friszoete van vijgen, rozijnen en zoethout gecombineerd met een hint van asperge en boterbonen en tot slot het bloemige van rozenblad. Wat proef jij in deze thee? Laat het ons weten in een review!
Biologisch | Biologisch |
Merk | Simon Lévelt |
Land van herkomst | Indonesië |
Cafeine | Met Cafeïne |
Groeihoogte | 1150 - 1350 meter |
Ingredienten | Biologische zwarte thee |
Losse thee | Losse thee |
Plantage | Bukit Sari Tea Plantation |
Regio | West Java, Cianjur, Pasir Kuda, Kirangjaya |
Zetadvies | 2 gram per kop, 5 minuten, 100°C |

Zetadvies & ingrediënten
2 gram per kop, 5 minuten, 100°C
Ingrediënten: Biologische zwarte thee
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
Bijzonder verfijnde thee
De structuur is zacht en soepel maar absoluut niet week. Voorzichtig zou je het kunnen noemen. De smaak is complex, geurig en verfijnd met een opvallend lange nadronk. Erg mooi.
Heerlijke zwarte (rode) thee, een beetje op zijn Japans
Excellente zwarte thee, en ook heel lekker in de kyusu (150ml, 3 gram, 3 minuten, 98°C°. prachtig floraal, leek wel een goeie wakoucha.