Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Recycle jouw gebruikte koffiecups

Het gebruik van koffiecapsules en recycling gaan hand in hand. Hoe kun je de aluminium koffiecups na gebruik een tweede leven geven? Ontdek alles over ons recycleprogramma.

Eindeloos herbruikbaar

Onze keuze voor aluminium als materiaal voor onze koffiecapsules is een weloverwogen keuze. Aluminium kan namelijk eindeloos gerecycled worden én is het beste materiaal om de kwaliteit van onze koffie te waarborgen. Ze zijn namelijk lucht-, licht- en vochtdicht. Nadat de cups gevuld zijn met vers gebrande en gemalen koffie gaan de cups dicht en kan er niks meer bij komen. Dat betekent dat jij gegarandeerd geniet van versgemalen koffie op het moment dat jij de capsule gebruikt. Bovendien zijn ze licht, wat weer scheelt in de transportkosten en CO2-uitstoot. Wist je dat aluminium het hoogste recyclingpercentage van alle verpakkingsmaterialen heeft? Dit is maar liefst 95%.

Recycling hoort bij deze zetmethode

Mogen wij een beroep op jou doen? Het recyclen van gebruikte koffiecapsules, dat hoort namelijk bij deze zetmethode. Wij maken recycling mogelijk door ervoor te zorgen dat de verpakking bestaat uit 100% recyclebaar materiaal en met het aanbieden van een effectief recycleprogramma in samenwerking met een gespecialiseerd recyclingbedrijf.

Uiteindelijk maak jij de cirkel rond door de lege cups daadwerkelijk bij ons in te leveren. Haal je recyclezak dus op in de winkel en lever de lege capsules bij ons in, zo kunnen de cups volledig gerecycled worden. Je mag trouwens ook 100% aluminium cups van andere merken bij ons inleveren, graag zelfs! Samen gaan we voor zero waste.

Wat gebeurt er met het aluminium na het recyclen? 

Al het aluminium dat ingezameld wordt, wordt versnipperd en gesmolten tot metaalplaten of -staven zodat deze klaar zijn voor hergebruik. Zo kunnen er nieuwe capsules van gemaakt worden maar dat hoeft niet. Wat er ook van gemaakt wordt, ook dit kan weer volledig hergebruikt worden nadat het gebruikt is. Zo is aluminium eindeloos recyclebaar. Alle reden dus om bij te dragen aan recycling. Haal jij jouw recyclezak op in één van onze winkels