Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Recept: Witte thee met een frisse salade

Pai Mu Tan is een witte theesoort die bekend staat om zijn milde en subtiele smaak. Door deze te combineren met een groene salade wordt de subtiele zoetheid van de thee versterkt

De Pai Mu Tan is een prachtige delicate witte thee van jong, groot blad met veel tip. Geurig en iets zoet. De subtiele iets zoete smaak is goed te combineren met een licht gerecht of frisse voorjaarssalade. Balsamicodressing in de salade versterkt de zoete smaak van de thee waardoor er een mooi geheel ontstaat. 

Pai Mu Tan is een witte theesoort die bekend staat om zijn milde en subtiele smaak. Door deze te combineren met een groene salade wordt de subtiele zoetheid van de thee versterkt. Belangrijk bij het maken van de voorjaarssalade is om steeds in gedachten te houden dat de salade met de dressing eenvoudig en mild moet blijven. Kies daarom milde slasoorten en wees voorzichtig met het toevoegen van de dressing. Gebruik liever te weinig dressing dan te veel. Om de zachte en delicate Pai Mu Tan recht te doen is het belangrijk om een salade te maken van zachte groene sla soorten. Denk aan een melange van biologische veldsla, kropsla, rucola en eikenbladsla. 

Je maakt gemakkelijk zelf balsamicodressing met honing 

Ingrediënten

• 3 el olijfolie

• 1 el balsamicoazijn

• ¼ teentje knoflook, geperst

• 2 tl honing

• peper

• zout 

Bereiding

Meng de ingrediënten in een glaasje en laat dat enige tijd ‘huwen’. Het resultaat moet een milde zoete dressing zijn. Als blijkt dat de dressing te scherp is, dan naar smaak honing en of olie toevoegen. 

Voeg de dressing naar smaak toe aan de salade.