Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Recept: Pi Lo Chun met sushi

Pi Lo Chun is een van de beroemdste en meest exclusieve Chinese theesoorten uit de Zhejiang provincie. Pi Lo Chun betekent groen voorjaarsslakje, dit verwijst naar de vorm van het in spiraal gerolde blad, lijkend op kleine groene lenteslakjes.

Pi Lo Chun is een van de beroemdste en meest exclusieve Chinese theesoorten uit de Zhejiang provincie. Pi Lo Chun betekent groen voorjaarsslakje, dit verwijst naar de vorm van het in spiraal gerolde blad, lijkend op kleine groene lenteslakjes. 

Het blad wordt in het voorjaar zorgvuldig met de hand geplukt, de oogst is op zijn hoogste niveau in april. Alleen het knopje en het eerste nog half gerolde jonge blad, ook wel de tong van de spreeuw genoemd, wordt geplukt. 

Het bloemige aroma en de zachte, frisse smaak, met een licht zilte nasmaak combineert fantastisch met de delicate sushi, Japanse rijstrolletje. Deze kun je kopen bij de Japanse speciaal winkels of zelf maken. Hieronder het recept. 

Ingrediënten

• 220 gram witte Japanse kleefrijst

• 5 dl water

• 2 el rijstazijn

• 1 el basterdsuiker

• 1 tl zout

• 4 blaadjes nori

• wasabi en lichte sojasaus naar smaak, om in te dippen

• 125 gr verse rauwe zalm in dunnen reepjes gesneden

• 125 gr verse rauwe tonijn in dunne reepjes gesneden

• 1 kleine komkommer in reepjes gesneden

• 1 avocado in reepjes gesneden 

Bereiding

Was de rijst en kook deze in een pan, zonder deksel, in ruim water op laag vuur tot al het water is opgenomen (ca. 5 minuten). Doe dan de deksel op de pan en laat nog 5 minuten op laag vuur koken. Laat de rijst 10 minuten afkoelen. 

Roer de gemengde azijn, suiker en zout goed met een houten lepel door de rijst en laat verder afkoelen. 

Leg een nori vel op bakpapier of een speciaal bamboematje, leg een plak rijst op de lange kant van de nori, laat de randen vrij. Leg een beetje wasabi op de rijst, leg een reepje vis, komkommer en avocado op de rijst. Rol de nori met het bamboematje op en druk de uiteinden stevig tegen elkaar.

Snijd de rol met een scherp mes in plakken van ca. 2,5 cm. Serveer de sushi op een schotel met een kommetje lichte sojasaus en extra wasabi.