Recept: Pai Mu Tan met Hollandse asperges

Pai Mu Tan is een prachtige delicate witte thee van jong, groot blad met veel tip. Geurig en iets zoet. De subtiele iets zoete smaak is goed te combineren met een licht gerecht als Hollandse asperges.

Pai Mu Tan is een prachtige delicate witte thee van jong, groot blad met veel tip. Geurig en iets zoet. De subtiele iets zoete smaak is goed te combineren met een licht gerecht als Hollandse asperges. 

Ingrediënten voor 4 personen

• 1 - 2 kg witte asperges

• 4 eieren

• 500 gr krieltjes

• 200 gr gesneden beenham

• roomboter 

Bereiding (circa 1 uur)

Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant*. Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg wat zout toe. Zet het vuur uit en leg de asperges in de pan en dek de pan goed af. Laat de asperges 10-20 (afhankelijk van de dikte) staan tot ze beetgaar zijn. 

Kook ondertussen de eieren hard en de aardappeltjes gaar in water met zout. Smelt de boter op laag vuur en voeg hier naar smaak bieslook en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel de asperges over 4 borden en leg de plakjes ham erop. Snijd de eieren grof en verdeel over de ham. Schep de saus erover en serveer met de aardappelen. 

*Tip: Een geschilde asperge breekt vanzelf af waar het houtachtige deel eindigt als je ze aan de onderkant en in het midden vasthoudt en voorzichtig buigt.