Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Recept: Oolong thee met varkenshaas

De Silver Rose Oolong is een veelzijdige thee die bij veel gerechten past. Bijvoorbeeld bij varkenshaas in bladerdeeg. Hieronder vind je het recept, vergeet hierbij de thee niet te serveren!

De Silver Rose Oolong is een veelzijdige thee die bij veel gerechten past. Bijvoorbeeld bij varkenshaas in bladerdeeg. Hieronder vind je het recept, vergeet hierbij de thee niet te serveren! 

Bij de varkenshaasschotel komen door het zoet van de perzik en de lichte rooksmaak van de katenspek de smaken van de Oolongthee met zoete rozenblaadjes en het gerecht mooi bij elkaar. De thee ondersteunt de licht zoete smaak van het varkensvlees waardoor er mooie balans ontstaat en de smaak van het gerecht wordt verlengd. 

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

• 250 gr varkenshaas

• 1 blik met perziken op siroop

• 100 gr katenspek

• 1 pakje bladerdeeg

• 1 ei 

Bereiding (circa 1 uur)

Laat de varkenshaas een half uurtje op kamertemperatuur komen en dep deze eventueel droog met keukenpapier. Strooi zout en peper op de varkenshaas en bak deze even kort rondom bruin aan in de pan (laat de varkenshaas niet gaar worden!). Laat de varkenshaas een halfuurtje op het aanrecht afkoelen. 

Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg totdat ze net te bewerken zijn. Plak er 3 à 4 op de randen aan elkaar zodat het oppervlak groot genoeg is om de hele varkenshaas mee in te pakken. Leg reepjes katenspek zo op het bladerdeeg zodat ze om de varkenshaas gevouwen kunnen worden en leeg hier de varkenshaas op. 

Laat de perziken uitlekken en snij 2 à 3 partjes in plakken van een halve cm dik. Leg de plakjes perzik dakpansgewijs op de varkenshaas en vouw hier de katenspek overheen. Gebruik eventueel wat extra katenspek om ook de bovenzijde af te dekken. Pak de hele varkenshaas volledig met het bladerdeeg in en dek eventuele onbedekte stukken met stukjes bladerdeeg af. Snijd het overschot aan bladerdeeg weg en sluit het pakket goed af door de randjes dicht te knijpen of om te vouwen. Strijk het bladerdeeg in met losgeklopt ei en plaats in de oven totdat het bladerdeeg goudgeel is en de varkenshaas rosé (ongeveer 20 min. Lekker met een frisse witlofsalade met walnoot (hieronder het recept).

Ingrediënten witlofsalade

• 2 stronkjes witlof

• 1 banaan

• 1 appel

• 1 mandarijn

• 50 gr walnootstukjes

• 4 el whisky cocktailsaus

• sap van 1 sinaasappel 

Bereiding (circa 10 minuten)

Verwijder eventuele bruine bladeren door ze van de witlof af te trekken en spoel de stronk af. Snijd de witlof in dunne plakjes en gooi de stevige bittere delen weg. Snijd de banaan en appel in gelijk stukjes en pel en verdeel de mandarijn in partjes. Doe alle groente en fruit in een kom. Meng 4 el whisky cocktail saus met het sap van de sinaasappel en meng door de salade. Verdeel de walnootstukjes over de salade en serveer direct.