Recept: Entrecote met koffie en venkelzaad

We laten je graag experimenteren met andere zetmethodes. Maar deze keer dagen we je uit om het eens helemaal anders aan te pakken. Koken met koffie!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 el gemalen koffie
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • 3 el olijfolie
  • 4 entrecotes (à ca. 150 g)
  • ca. 12 lente-uitjes
  • zout en peper
  • grof zeezout

Bereiding

1. Voor de marinade maal je de koffie, het venkelzaad en de chilivlokken met 2 el olijfolie in een vijzel fijn. Wrijf de entrecotes in met de marinade en laat ze afgedekt in de koelkast ca. 2 uur marineren. Neem het vlees ca. 20 minuten voor het bereiden uit de koelkast.

2. Verhit een grillpan. Maak de lente-uitjes schoon, meng ze met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de entrecotes 2-3 minuten aan beide kanten. Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie ca. 4 minuten rusten. Gril intussen de lente-uitjes en druk ze met een brede spatel een beetje plat op de grillpan.

3. Snijd het vlees in dikke plakken en bestrooi ze met grof zeezout. Serveer het vlees met de gegrilde lente-ui. Lekker met gepofte (zoete) aardappel en verse koriander.

 Tip: Dit recept verscheen eerder in het tijdschrift foodies. Voor meer lekkere recepten neem je een kijkje op hun site foodiesmagazine.nl