Recept: Chocolate Chip Cookies

Trek in een koekje bij de thee? Deze Chocolate Chip Cookies smaken erg lekker bij onze Heerlijke Herfst thee.

Dit heb je nodig:

  • 225 gram boter op kamertemperatuur
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 400 gram bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 zakje bakpoeder van 8 gram
  • 225 gram pure chocolade grof gehakt

 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 °C
  • Klop de boter en suiker in een kom tot een romige massa.
  • Voeg de eieren een voor een toe.
  • Mix op de laagste stand de vanille door de boter.
  • Voeg bloem, zout en bakpoeder toe en blijf kloppen tot alles is vermengd. Roer als laatst de stukjes chocolade door het beslag heen.
  • Maak met 2 lepels ongeveer 24 balletjes ter grootte van een golfbal.
  • Plaats de balletjes op een bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de balletjes.
  • Bak de cookies 10 tot 15 minuten, tot de randen goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen op de bakplaat.
  • En eet ze met een heerlijk kopje herfstthee.