Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Ontdek de Kopi Ketiara: onze ‘vrouwenkoffie’

Ontdek het verhaal achter onze ‘vrouwenkoffie’: de Kopi Ketiara. Deze krachtige Indonesische koffie heeft namelijk een nog krachtiger verhaal.

De Ketiara coöperatie

De Ketiara coöperatie is in 2009 opgericht door een vrouw, Rahmah, wat bijzonder is in Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra. Rahmah begon twintig jaar geleden met het kopen van koffiebessen, die ze verwerkte tot groene koffiebonen en verkocht aan lokale handelaars. In het najaar van 2008 bracht zij boeren bij elkaar om de Ketiara coöperatie te vormen. Rahmah maakt zich vandaag de dag nog steeds sterk voor de rechten van de vrouwen in de regio om de positie van de vrouw te blijven verbeteren. Ook de leiding van de coöperatie is volledig in handen van vrouwen. In oprichtingsjaar 2009 telde de coöperatie 38 leden. Vandaag de dag is Ketiara een van de meest vooraanstaande koffieleveranciers in Medan. De coöperatie bestaat inmiddels uit 897 leden en heeft een oppervlakte van 836 hectare in totaal. Alle koffie die de coöperatie produceert is biologisch en groeit onder natuurlijke schaduw.

Ontdek de smaak van Kopi Ketiara 

Niet alleen het verhaal achter deze koffie is stoer: met zijn roosterprofiel en prikkelende specerijensmaak heeft deze koffie ook een pittige smaak. De Kopi Ketiara is rijk aan de kenmerkende kruidigheid van koffie uit Indonesië en heeft een fantastisch mooie, volle body en een lange nasmaak.

Ontdek hier meer smaken uit Indonesië.