Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Iced Tea recepten

Heerlijke Iced Tea recepten die volgens de Shock Brew methode gezet zijn.

Ginger Sencha 

Ingrediënten:

• 12 gram Sencha
• 2 gram Gemberthee 
• 1 limoen 1/2 geperst + enkele schijfjes (voor garnering)
• 500 ml gekookt water van 85 ºC
• 500 gr ijsblokjes (ongeveer 24 ijsblokjes)
• Optioneel: suiker (vervanger)
• Enkele blaadjes Verveine 

Bereiding:

Vul een grote kan met ijsblokjes. Laat de Sencha, gemberthee en limoensap 3 minuten trekken in het gekookte water. Hou je van een wat zoetere thee, voeg dan ook de suiker(vervanger) toe. Schenk de gezette thee door een theezeef uit over de ijsblokjes in de kan. Serveer de Iced Tea met ijsblokjes, een schijfje limoen en een blaadje Verveine. 

The Green Dragon

Ingrediënten: Groene ijsthee

• 8 gr Dragonwell Xi Hu Lung Ching – geurige Chinese groene thee
• 250 ml water van 80 ºC
• 250 gr ijsblokjes
• 2 takjes basilicum
• 3 schijfjes limoen
• 1 plakje komkommer per glas  

Bereiding:

Vul een kan met ijsblokjes. Kook het water tot 80 ºC (of laat het afkoelen) en zet hiermee de Dragonwell samen met de basilicum. Laat de thee 2 minuten trekken en schenk het uit over de ijsblokjes. Stop de limoenpartjes in de Twist ’n Sparkle fles, schenk de ijsthee erbij en laat het bruisen. Schenk de ijsthee uit in de glazen en maak het af door een klein blaadje basilicum en een schijfje komkommer toe te voegen.

King of Summer

Ingrediënten:

• 12 gr King of Ti Kuan Yin – licht geoxideerde Oolong die lichtzoet en vol van smaak is.
• 500 ml water van 80 ºC
• 400 gr ijsblokjes
• ½ rode peper (optioneel) 

 Bereiding:

Vul een grote kan met ijsblokjes. Kook het water tot 80 ºC (of laat het afkoelen) en zet hiermee de King of Ti Kuan Yin. Laat de thee 5 minuten trekken en schenk het uit over de ijsblokjes (shock brew methode). Voor een extra pittige ijsthee snijd je de rode peper in dunne schijfjes en voeg je deze aan de ijsthee toe.

Milky Oolong Iced Tea 

De licht geoxideerde Oolong is gecombineerd met de zachte, zoete smaak van gecondenseerde melk en perzik. Je kunt deze thee meerdere keren opschenken, waardoor je de theebladeren na het zetten van een warme Oolong ook kunt gebruiken voor Iced Tea. 

Ingrediënten:

• 6 gram Milky Oolong 
• 250 ml gekookt water van 95 ºC
• 250 gr ijsblokjes
• ½ rode peper (optioneel)  

Bereiding:

Vul een grote kan met ijsblokjes. Laat de Milky Oolong tussen de 4 en 5 minuten trekken in het gekookte water. Schenk de gezette thee door een theezeef uit over de ijsblokjes in de kan. Als je Iced Tea wilt maken van theeblaadjes na het zetten van een warme Oolong, gebruik dan de cold brew methode. Doe de theeblaadjes in een ijstheekan of fles. Vul de ijstheekan of fles met koud water (maximaal 500 ml) en laat de thee 6 tot 8 uur trekken in de koelkast. Serveer de thee met ijsblokjes.    

Strawberry Moonlight

Ingrediënten:

• 8 gr White Moonlight – Chinese witte thee met veel bladknop en wit dons.
• 250 ml water van 85 ºC
• 250 gr ijsblokjes
• 10 aardbeien
• 2 takjes basilicum 

Bereiding:

Vul een kan met ijsblokjes en snijd de aardbeien in stukjes. Doe de helft van de aardbeien in de kan en verdeel de andere helft over de glazen. Scheur 1 takje basilicum in grove stukken en stop dit ook in de kan. Kook het water tot 85 ºC (of laat het afkoelen) en zet hiermee de White Moonlight. Laat de thee 2 minuten trekken en schenk het uit in de kan. Verdeel de ijsthee over de glazen en gebruik het laatste takje basilicum ter decoratie.

Tip!

De Strawberry Moonlight is ook heerlijk wanneer je koolzuur aan de ijsthee toevoegt. Heb je hiervoor geen apparaat in huis? Onze winkels verkopen de Twist ’n Sparkle, waarmee je alle drankjes makkelijk laat bruisen.

Buddha in the Moonlight 

Ingrediënten:

• 6 gram White Moonlight
• 350 ml water van 85 ºC (Dit bereik je door heet water 2 tot 3 minuten te laten staan of je waterkoker op 85°C in te stellen)
• 250 gram ijsblokjes (ongeveer 10 tot 12 ijsblokjes)
• 1 scheutje gezette Buddha Amacha naar smaak
• 3 aardbeien
• ½ limoen
• 20 blauwe bessen
• 2 schijven sinaasappel
• 2 takjes munt 

Voor de Buddha Amacha:

• 3 gr Buddha Amacha
• 250 ml water van 85 ºC (Dit bereik je door heet water 2 tot 3 minuten te laten staan of je waterkoker op 85°C in te stellen)  

Bereiding:

Laat de Buddha Amacha 3 minuten trekken in het hete water en schenk de Buddha Amacha door een theezeef uit of haal de theezeef uit de theepot. Laat de Buddha Amacha afkoelen tot kamertemperatuur. Vul een kan met ijsblokjes. Laat de White Moonlight 5 minuten trekken in het hete water. Snijd in de tussentijd het fruit in stukjes en doe deze in de kan. Schenk de gezette White Moonlight door een theezeef uit over de ijsblokjes in de kan. Voeg naar smaak Buddha Amacha toe. Steek 2 takjes munt in de kan en roer het geheel even door elkaar. Verdeel de ijsthee over de glazen. 

Iced Tea Rooibos Citrus 

De zoete volle smaak van Rooibos gecombineerd met het friszoete van de sinaasappel en het prikkelende van citroen. 

Ingrediënten:

• 12 gram Rooibos Orange Lemon Lime
• 300 ml gekookt water van 95 °C
• 200 ml koud water
• 500 gram ijsblokjes
• Schijfjes sinaasappel en citroen of limoen 

Bereiding: 

Vul een kan met ijsblokjes. Laat de Rooibos Orange Lemon Lime 4 minuten trekken in het gekookte water. Schenk de gezette Rooibos Orange Lemon Lime door een theefilter uit over de ijsblokjes in de kan. Voeg het koude water toe. Laat de Rooibos even staan om goed af te koelen of zet de Rooibos in de koelkast. Serveer met een schijfje sinaasappel, citroen of limoen en een ijsblokje. 

Ice Cold Keemun

Ingrediënten:

• 8 gr Keemun Congou – volle Chinese thee met zoet aroma.
• 250 ml water van 95 ºC
• 200 gr ijsblokjes
• 25 ml appelsap
• 20 ml sinaasappelsap 

Bereiding:

Vul een kan met ijsblokjes. Kook het water en zet hiermee de Keemun Congou. Laat de thee 5 minuten trekken en schenk het uit over de ijsblokjes. Schenk de appel- en sinaasappelsap in de Twist ’n Sparkle fles en voeg de ijsthee toe. Laat het bruisen en verdeel het over de glazen.

Wil je een Iced Tea maken met jouw favoriete thee? Hier lees je de benodigdheden en bereiding per theesoort

Hou je ook van koffie? Bekijk dan onze Iced Coffee recepten!

 

Tags: iced tea