Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens drukte bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Brazilië in een notendop

Als je aan Brazilië denkt, denk je als snel aan feestelijke parades, billen schuddende danseressen en natuurlijk het Christusbeeld dat in bruisend Rio naar de hemel reikt. Maar Brazilië is zo veel meer!

Met haar imposante watervallen, afgetopte tafelbergen en afwisselende landschappen – van uitgestrekte steppen en savannes tot tropische regenwouden en moerasgebieden – kunnen we met recht spreken van een uniek gebied.

Koffiegigant

Dit unieke gebied verspreidt zich over 47% van het Zuid-Amerikaanse continent. Door de gigantische oppervlakte van het land - 240 keer groter dan Nederland - zijn er in Brazilië verschillende klimaten te onderscheiden. Van een tropisch klimaat in het noorden, tot een savanneklimaat in de hooglanden.

De enorme vlaktes lenen zich uitstekend voor koffieplantages. De bijna 300.000 koffieplantages die het land rijk is, maakt Brazilië momenteel de grootste koffieproducent ter wereld. Je vindt er koffie in alle soorten en kwaliteiten. Van goedkope ‘volumekoffies’ tot uitzonderlijke specialiteiten. Het grootste deel hiervan is Arabica koffie. Deze koffie kenmerkt zich door een zachte, volle body met tonen van noten en donkere chocolade, vaak met een vrij zoet karakter.

Ongewassen & gewassen

Na het oogsten van de koffie in de periode mei-augustus begint de verwerking. In Brazilië wordt zowel de ongewassen als gewassen methode toegepast. Traditioneel wordt de koffieboon in de bes gedroogd, de ongewassen methode. Bij deze droge bewerking wordt een vleugje zoetheid van het vruchtvlees behouden. Deze koffie wordt verhandeld onder de naam: Santos. Bij de gewassen methode worden de bonen eerst ontpulpt, gewassen en pas daarna gedroogd. Deze natte bewerking levert een schonere cup, maar heeft minder body en meer uitgesproken zuren.

Koffievariëteiten

In Brazilië vind je verschillende koffievariëteiten. De Mundo Novo, Caturri, Icatu, Bourbon en Catuai vormen de belangrijkste vijf. Deze soorten zijn in vrijwel al onze espressomelanges verwerkt. Een bijzondere specialiteit is onze Yellow Bourbon. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze koffie voor 100% uit de Bourbon variëteit. Deze zachte koffie heeft een perfecte balans tussen zoet en rins. Hij smaakt heerlijk uit de filter en cafetière, maar je kunt hier zeker ook een goeie espresso van zetten. Een echte aanrader!