Bancha Hojicha
Een milde en zachtzoete thee met een hint van noten, hout en caramel, die ontstaan door het roosteren.
10% korting bij een kilo verpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)
Meer informatie
Bancha Hojicha is een geroosterde groene thee uit Japan. De thee is mild en zachtzoet met een hint van noten, hout en caramel, ontstaan door het roosteren van de thee.
De basis van deze Bancha Hojicha is Bancha. Bancha betekent ‘gewone’ thee en wordt gemaakt van een wat ouder en groter blad. Dit blad wordt mechanisch geplukt om de theestruiken tussen de oogsten door een stukje in te korten en op gelijk niveau te brengen. Automatisch wordt daarmee wat ouder en dikker blad geplukt. Na het plukken wordt de thee verder verwerkt. De letterlijke betekenis van Hojicha is “geroosterde thee”. Hojicha volgt grotendeels het productieproces van de typische Japanse groene thee. Het grote verschil is dat Hojicha na de verwerking op een hele hoge temperatuur van meer dan 300 graden wordt geroosterd. Dit geeft het theeblad zijn bruine kleur én karakteristieke smaak. Ook zorgt dit proces ervoor dat de thee minder cafeïne bevat dan normale thee.
Kenmerken
Categorie | Thee |
---|---|
Merk | Simon Lévelt |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Groene thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Japan |
Regio | Kyushu, Kagoshima |
Groeihoogte | 1400-2000 meter |
Ingredienten | Biologische geroosterde groene thee |
Zetadvies | 2 gram per kop, 5 minuten, 80℃ |