Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Allegro cafeïnevrij

7,50­ / 250 gr
Volumekorting:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

De Allegro cafeïnevrij is een aangename koffie met een volle body. Licht zoet én licht fris, afgemaakt met kruidige tonen. Dat is wat je kan verwachten van de cafeïnevrije koffiebonen. Een aromatische medium roast koffie die perfect is als snelfilterkoffie, maar het ook prima doet als lekker milde espresso. Probeer het zelf! De Allegro is gedecafeïneerd op een milieuvriendelijke wijze.

Kenmerken

Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Espresso, Zwarte koffie, Cappuccino
Roast Medium roast
Cafeine Cafeïnevrij
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Peru
Smaakprofiel Rond & Soepel
Zetmethode koffie Filter, Espresso, Espressopotje
Ingredienten 100% arabica koffie uit Zuid Amerika
Herkomst - Zuid-Amerika

Peru

De meeste koffie in Peru wordt verbouwd op plantages van kleine boeren. Dit levert hoogwaardige Arabica koffies op. De koffiebonen worden met de hand geplukt en te voet vervoerd. De 10 verschillende koffieregio’s in Peru hebben elk een uniek smaakprofiel. Toch kunnen koffies uit Peru over het algemeen omschreven worden als een milde koffie met een milde zuurgraad. Ontdek het zelf in de Allegro cafeïnevrij.

Reviews
4,7
(16)
Sortering:

Decaf

Erg blij met deze decaf bonen . Erg lang gezocht om lekkere te vinden en hier zijn ze !

Superlekkere décaf

Ik ben echt heel blij met deze décaf. Ik heb echt stad en land afgezocht voor een décaf koffie en ben zo blij dat ik deze heb gevonden!

Heerlijke koffie maar vraagje?

Heerlijke koffie, ben er uiterst tevreden mee. Mijn vraag is of deze koffie 'water processed' is? Kan het nergens terugvinden :-)

Simon Lévelt 8 dec. 2021

Beste Esther,

Dankjewel voor je vraag. Onze Allegro Cafeïnevrij is gedecafeïneerd met de CO2 methode en niet water processed. Ik hoop dat dit zo je vraag beantwoord.

Met vriendelijke groet,

Simon Lévelt

Aangenaam verrast, decaf hoeft geen nadeel te zijn!

Ontzettend verrast door deze boon, een andere reviewer merkte op dat ze geen geur leken te hebben, ik heb het idee dat ze dat wel degelijk hebben, misschien iets minder krachtig, maar de smaak, holy moly, want een vloeibaar feestje!

Gezet met een Mokapot met AeroPress filters zorgde dit voor een volle, maar soepele brouwsel met een (positief) zuurtje, heel veel goede dingen te proeven, en in de avond zonder te hoeven vrezen slaap te verliezen.

Volgens mij is dit zo ver de enige single-origin 100% Arabica decaf boon in het assortiment, Simon, please, kunnen er nog een paar komen? Ik ben echt blown-away.

vol smaak maar te zuur

Fijn dat er een niet chemische caffeinevrij espresso koffiebonen zijn. Bij deze bonen kwam een smaakvolle bakje uit. Helaas was dit op veel verschillende doorlooptijden toch altijd erg zuur. Niet voor mij bedoeld. Als er tips zijn om deze bonen te bereiden dat niet zuur wordt hoor ik het graag.

Simon Lévelt 14 jan. 2021

Fijn om te lezen dat je het een smaakvolle koffie vindt. We hopen je snel te helpen aan een minder zure koffie. Verschillende doorlooptijden heb je al getest, dus we gaan snel kijken naar andere opties. Wel geven we graag het volgende mee; een te korte doorlooptijd kan resulteren in een zure koffie.

We raden aan een andere maalgraad uit te proberen. Als deze fijner is, wordt de koffie namelijk minder zuur en krijgt het wat meer bitters. Ook raden we aan om de watertempratuur te controleren. Een optimale watertempratuur in een espressomachine is 90-97°C. Hoe heter het water, hoe minder zuur de koffie zal worden. Laat je ons weten of dit helpt? Neem ook gerust contact op voor verder advies.

Krachtige hele dagdoordrink koffie

Ik vind m lekker krachtig en vol smaak, met net dat pittige van de medium roast. Lekker om gewoon hele dag te drinken als Espresso Lungo (een espresso met iets meer water)

Smooth Coffee

I agree with the previous review that it is kind of "too smooth" when in filter style. I will try cold brew when summer comes.

Heerlijke volle smaak!

We kunnen nu eindelijk weer genieten van een heerlijk kopje koffie in de late namiddag of avond. Deze cafe�nevrije koffie smaakt heerlijk vol maar toch zacht zonder een bittere (na)smaak wat in mijn beleving wel vaak het geval is bij andere cafe�nevrije koffie. Ik gebruik hem in een koffiefilterapparaat.

Verrassend

Als filterkoffie vond ik hem een beetje aan de slappe kant, hoewel ik graag geniet van de verfijndere smaken. Toen ik van deze koffie een cold brew maakte echter, was ik overtuigd! 3/4 cup middelgrof gemalen op 750 ml koud water, 15 uur laten staan in de koelkast, en dan door een filter gieten.

Prima koffie

Toen ik deze koffie kocht had, mede op basis van alle goede reviews hoge verwachtingen. Toen ik eenmaal thuis de koffie echter rook was ik teleurgesteld door het feit dat deze eigenlijk maar weig sterk en lekker geurde, ook na het malen bleef de lekkere geur uit. Toen ik echter mijn eerst kop zette (slow) was de teleurstelling volledig verdwenen. Wat een lekkere koffie! Bijzonder dat deze niet of weinig geurt, maar dat is aan de smaak niet terug te proeven. Absoluut een aanrader voor ieder die ook van een kop zonder cafeine wilt genieten.

geweldig

Eindelijk kan ik een Decafe maken met mijn espresso machine die net zo lekker is als echte koffie. Het genot van een kopje koffie extra op de dag of in de avond kan er weer zijn.

Genieten

Dagelijks genieten wij van de heerlijke biologische Allegro koffie, die we met onze Jura espressomachine zetten.

twijfelachtig

De koffie is natuurlijk prima. die hebben wij al lange tijd. het is heerlijk dat er een cafeinevrije koffie bestaat die uitzonderlijk goed van kwaliteit is. regelrecht genieten. Wat het bestellen via de website betreft ben ik niet enthousiast. misschien ben ik verwend maar als ik 's middags koffie bestel, dan verwacht k hem de dag erna te hebben. dat pakte anders uit. bovendien was het niet mogelijk de goede maling aan te geven (in mijn geval 2,5) want ik kon alleen kiezen tussen 2 of 3. Wat ik helemaal niet begrijp vervolgens is dat ik geen zegeltjes ontvang voor een onlinebestelling. dus bestellen via de website: nee. Dat ga ik niet meer doen. de koffie : een levenslang verbond gesloten .

Super

Wat de bestelprocedure betreft: het kan gewoon niet simpeler. Wat de levering betreft: we bestellen altijd 6 pakken tegelijk. al na een paar dagen wordt de zending aan huis afgeleverd. En tenslotte, het belangrijkst: wat de koffie betreft krijgen we nooit negatieve reacties van ons bezoek, niemand lijkt te proeven dat 'ie coffeinevrij is. Excellent!

lekkere koffie

Gebruik deze koffie al elf jaar en ik vind hem heerlijk. Niemand proeft dat hij cafeinevrij is. Echt een aanrader.

super lekker

Mensen die op bezoek komen vinden de super lekker

Bekijk meer reviews