Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Yunnan Gold

Tijdelijk niet online op voorraad

7,40­ / 75 gr

Meer informatie

De vele gouden tips in deze Yunnan zorgen voor een thee met een gouden glans. Zoet met intens aroma. Deze 'Golden Tips' van Yunnan is het neusje van de zalm. Zoete en sappige thee met tonen van honing en caramel. Thee komt oorspronkelijk uit de provincie Yunnan in zuidwest China. Al eeuwenlang produceert men hier groene thee. De zwarte thee behoort momenteel tot de beste van de wereld.

Kenmerken

Merk Simon Lévelt
Categorie Thee
Losse thee Losse thee
Theesoort Zwarte thee
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst China
Regio Yunnan
Ingredienten Zwarte thee
Zetadvies 100°C, 3 minuten, 2 gram per kop
Reviews
4,4
(8)
Sortering:

Heerlijke en aparte zwarte thee

Hoewel ik meer van de groene- en Oolongthee ben vind ik deze echt heerlijk. Heel mooi donkerrood aftreksel en een zoete geur. Heel brede zoetige smaak die lang blijft hangen met een aparte peperige toets. Geen bitter of wrang, ook niet als je hem langer laat trekken.

great black tea

this is one of the best black tea I've eve drunk! for me has smell of chocolate....

lekker

Ik vind deze thee erg lekker. Ook prima te drinken als ijsthee

Lekker

Ik heb deze een hele tijd geleden gehad, maar weet nog goed hoe hij smaakte. Een zwarte thee met een eigen karakter. Opvallend zacht voor een zwarte thee en daardoor niet snel te ruw of bitter. Er zit iets romigs in de smaak en textuur, en een opvallende fruitigheid, die doet denken aan rozijnen.

Krachtig

Specifieke, beschaafde maar krachtige smaak en kleur.

geweldig

De lekkerste en beste thee die we ooit gehad hebben. Het is overigens al de zoveelste kilo die we gebruiken, eerst bij de winkel, die er nu niet meer is, en toen bij de webshop. De theefilterzakjes zijn ook probleemloos, op een zending na, die verkeerd geplakt waren. (We wachten nog op een nieuw doosje.)

Geweldig

Dit is de lekkerste thee die ik ooit gedronken heb.

Karamel

Door de goede naam van deze thee waren mijn verwachtingen hooggespannen. Hij ziet er in elk geval prachtig uit: grote hele bladeren met veel gouden tips. Ik ben dol op thee met veel tip, dus dat kon bijna niet missen. Maar proefde ik nou karamel? Ja, duidelijk karamel. Ik houd niet van karamel! Nu ik net de beschrijving van deze thee hier op de site doorlees, zie ik het er ook duidelijk tussen staan: 'tonen van caramel'. Nou, dat klopt dus. Jammer voor mij, maar gelukkig blijven er nog genoeg andere theesoorten voor mij over!

Bekijk meer reviews