8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Witte Bloesem

Chinese witte thee met bloesem.

Het delicaat bloemige karakter wordt versterkt door een vleugje appelaroma.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
50 gram
€ 3,60
- +
1 kilo (10% korting)
€ 64,80
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (2)

Johan

8 feb. 2016

Als je van groene thee houdt, met een zachte smaak, dan is dit hele lekkere thee. Ik vind het de lekkerste thee die ik ooit geproefd heb. Hij gaat ook niet vervelen, je kunt het iedere dag drinken. De smaak is niet vergelijkbaar met de zakjes groene thee uit de supermarkt. Ik doe er een scheut sojamelk bij voor het perfecte kopje thee, maar niet iedere sojamelk is geschikt want sommige hebben een aroma dat niet bij de smaak van de thee past. De thee doe ik los in een pot, met water dat nog net niet kookt. Het geeft niet als de theebladeren soms wat langer in de pot zitten, dan is de thee nog steeds lekker.

Melvin Lammerts

1 dec. 2014

Lekker zachte smaak. Echt fantastisch.

2 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
China De ontdekking van thee
Thee komt oorspronkelijk uit China. Over de ontdekking ervan bestaan vele verhalen en legenden. En zoals bij veel ontdekkingen het geval is, speelde ook hier het toeval een belangrijke rol.

Eén van de legenden verhaalt over Shen Nung, verbouwer van medicinale kruiden tijdens de Yuan dynastie 3000 v.Chr. Bladeren van de theeplant vielen toevallig in zijn pan kokend water, waarna hij verrast was door de smaak en de vermeende heilzame effecten. Een soortgelijk ontdekkingsverhaal wordt ook toegedicht aan keizer Shen Nung, 2750 v.Chr.

Rondtrekkende boeddhistische monniken, die thee in China hadden leren kennen en waarderen, verspreiden het gebruik vervolgens ook buiten China. Zo ontstond over de gehele wereld een groeiende vraag naar thee.

Uiteenlopende smaken
De smaak van Chinese thee is even gevarieerd als de vele soorten die iedere regio -18 in totaal- produceert. De karakters lopen uiteen van bloemig (jasmijn), kruidig en tarry (ook wel rookthee) genoemd. Chinezen drinken hun thee puur, zonder suiker en melk.
Ingrediënten
Witte thee*, Robiniabloesem*(10%), natuurlijk aroma. *biologisch.
Zetadvies
  • 85°C
  • 5 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.