Meer informatie
Soklet chocolade wordt gemaakt in India. De beste cacaobonen van de Soklet plantage, in Tamil Nadu, worden op duurzame en verantwoorde wijze gefermenteerd en omgezet in pure, fijne chocolade met een luxe mondgevoel. De romige, notige smaak in deze vegan crunchy chocoladereep komt van kokosmelk, kokosbloesemsuiker en geroosterde kokosvlokken.
Kenmerken
Categorie | Zoetwaren |
---|---|
Merk | Soklet |
Soklet
In Tamil Nadu, het zuidoosten van India, bevindt zich de Regal-plantage van de twee zwagers Karthikeyan Palasisamy en Harish Manoj Kumar en hun echtgenoten. De familie Kumar teelt sedert 2005 cacao. Ze begonnen in 2015 met het maken van chocola van de eigen bonen. Soklet is het chocolademerk van Regal, de eerste en enige tree-to-bar chocolade van India. De plantage ligt aan de voet van de Anamalai heuvels, nabij het Indira Ghandi-natuurreservaat. Een prachtig idyllisch gebied en men past de principes van permacultuur toe.
In 2017 kregen zij niet voor niets de Cocoa of Excellence Award, uitgereikt door o.a. Biodiversity International. Dat is iets heel bijzonders!