Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Veelgestelde vragen - Duurzaamheid

Hoe zetten jullie je in voor duurzaamheid?

Nadat Hans Lévelt (vijfde generatie) in 1976 zelf de slechte arbeidsomstandigheden en gebruik van chemicaliën in Kaapverdië zag tijdens zijn eerste Simon Lévelt reis, zijn wij onze zoektocht naar biologische koffie en thee van de beste kwaliteit gestart. Als pioniers introduceerden we in 1984 de eerste biologische koffie en thee in Nederland. Onze inzet voor duurzaamheid gaat sinds 1976 onverminderd door. Naast biologische teelt besteden wij veel aandacht aan bijvoorbeeld verduurzaming en vermindering van verpakkingsmateriaal, CO2-uitstootcompensatie en een duurzame relatie met onze partners. Op onze blog vertellen we je er graag meer over. 

Hoe sorteer ik de verpakking voor het afval?

Onze kleine koffie- en theewinkelverpakkingen (minder dan 1 kg) zijn geheel circulair. De buitenzijde is gemaakt van kraft papier. Dit papier mag bij het oud papier en is volledig te recyclen. Aan de binnenkant van het papier zit houtcellulose, dit beschermt onze koffie en thee perfect tegen lucht en vocht. Deze verpakking is dus 100% van papier en dus 100% recyclebaar. Daarnaast is het papier PEFC gecertificeerd: voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe aangeplant.

Al onze folies zijn samengestelde materialen of laminaten. Onze verpakkingen met ventiel, zoals de 1 kilo koffiebonen verpakking, bevatten geen aluminium om de barrière voor zuurstof te verhogen en het laminaat zo dun mogelijk te kunnen houden waardoor de milieudruk niet hoger is dan noodzakelijk. Deze koffie verpakkingen kunnen bij het plastic afval. We zijn bezig met onderzoek naar een nieuw type verpakkingsmateriaal voor onze koffie. We doen testen met circulaire folies maar deze worden vooralsnog nog niet gebruikt omdat ze nog niet helemaal aan onze eisen voldoen.

De koffiecups zijn 100% recyclebaar. De kokers kunnen bij het papier en de gebruikte capsules kunnen worden ingeleverd in de speciaalzaak. De capsules zijn van 100% aluminium. Je gebruikte capsules van andere merken mag je ook inleveren in de speciaalzaak, zolang ze maar van 100% aluminium zijn. 

Onze losse theefilters en koffiefilters zijn geperst en kunnen worden gesorteerd in de GFT.

De thee-envelopjes en losse theebuilen kunnen bij GFT. 

Staat jouw vraag of het antwoord dat je zoekt er niet tussen? Neem gerust contact op.