8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Sewpur Broken Orange Pekoe

Een zware, krachtige en donkere CTC-thee die zeer geschikt is om met melk te drinken.

Ideaal voor de bereiding van Chai Garam: de typische wijze waarop men in Assam de thee drinkt. CTC productie=crushing, tearing, curling.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 3,95
- +
1 kilo (10% korting)
€ 35,55
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews

We zijn benieuwd naar je mening, geef ons je review

Speciaal geselecteerd

Herkomst
India - Assam Krachtig en pittig. Met thee uit Assam is het (weer) lekker wakker worden. Het klimaat en de bodemgesteldheid zorgen voor de volle smaak, die per seizoen weer anders is. Assam is vooral geliefd om de zomerpluk.

Assam is het grootste zwarte-theegebied ter wereld met circa 2.000 theetuinen. Door het gebied loopt de Brahmaputra River en het ligt tussen Bangladesh en Burma (Myanmar) in. Dit deel van India kent veel neerslag; in de monsoon tijd tot wel 350 mm regen per dag. De temperatuur stijgt dan overdag tot zo'n 32ºC, waardoor tropische omstandigheden van extreme vochtigheid en warmte ontstaan. Dit klimaat geeft de Assam thee een typische moutige smaak.
Ingrediënten
Biologische zwarte thee
Zetadvies
  • 100°C
  • 5 minuten
  • 3 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.