gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Happy Valley Zomerpluk

Geurige, bloemige thee met een zoete smaak en lichte bostonen.

Happy Valley behoort tot een van de hoogst gelegen theetuinen in Darjeeling. De tuin profiteert optimaal van de bergmist, en zo ontwikkelt de thee zijn intense karakteristieke aroma. Darjeeling kent duidelijke seizoensverschillen die grote invloed hebben op de smaak. De warme zomer (second flush) geeft een volle en krachtige smaak.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 12,50
- +
1 kilo (10% korting)
€ 112,50
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

Rose Letsch

3 jan. 2016

Al een poosje was ik op zoek naar een theesoort die mijn zwakke maag niet te veel zou belasten en ook nog lekker van smaak was! Toen ik deze had geproefd was ik helemaal om, zacht, heerlijk geurend, mooie kleur (ook heel belangrijk, vind ik, het oog wil ook wat!) en onbespoten! Als ik bezoek krijg en de lekkere thee serveer, krijg ik steevast te horen, dat de thee heerlijk is, zonder dat ik mijn bevindingen van te voren heb gezegd! Nog even een kleine kanttekening, bij het eerste kopje serveer ik even niets, zodat de smaak van de thee goed tot zijn recht komt, dus niet wordt gestoord door andere smaakjes.Ik wens iedereen veel theegenot, Rose

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
India - Darjeeling Geurige thee, geplukt aan de voet van de Himalaya.
Darjeeling ligt in het noordoosten van India, aan de voet van de Himalaya, waar het spel van regen, mist en zon de frisse, bloemige smaak bepaalt.

Jaargetijden
Rond 1834 begonnen de Britten hier te experimenteren met de aanplant van thee. En met groot succes. De jaargetijden hebben hier een grote invloed op de smaak van de thee. Elk seizoen zorgt voor een unieke thee, maar Darjeeling is vooral befaamd om de lentepluk. Bekijk hieronder een animatiefilmpje over de theeseizoenen.

Biologische teelt
De Darjeeling Tea Association (DTA) maakt zich sterk voor de biologische teelt in de Darjeeling regio, die circa 7.500 ha groot is en waar 87 theetuinen jaarlijke 9,5 tot 10 miljoen kilo thee produceren. Momenteel wordt de biologische productie op 37% geschat, de doelstelling is 50% te halen in 2010. In Darjeeling is de overgang van conventionele teelt naar biologische teelt zo'n 15 jaar geleden van start gegaan. En met veel succes; de vraag naar deze premium thee neemt nog steeds toe.

Beschermde Geografische Aanduiding
In 2011 is Darjeeling officieel benoemd tot een zogenaamde "Beschermde Geografische Aanduiding". Dit betekent dat de naam "Darjeeling" alleen gebruikt mag worden voor thee die volledig in het geografische gebied is geproduceerd. Een melange van Darjeeling-thee met andere soorten thee mag deze verkoopsbenaming niet gebruiken.

De theeseizoenen van India


Ingrediënten
Biologische zwarte thee
Zetadvies
  • 100°C
  • 5 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.