8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Four Seasons Black Tea

Zwarte thee uit de Nantou county, gelegen in het midden van Taiwan. Deze grofbladige bijzondere thee kent vele gezichten. Je kan smaken herkennen als steenfruit, cacao en hout tegen een zoete achtergrond. Met een lange en rijke nasmaak.

Uitermate geschikt om meerdere keren op te schenken (via de Gong Fu Cha methode).

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
40 gram
€ 6,95
- +
1 kilo (10% korting)
€ 156,38
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

Bert Kortekaas

30 apr. 2016

Ik kende deze zwarte thee nog niet: een zeer aangename verrassing. Licht zoetig, iets van fruit, hout. Alleen de geur is al een sensatie: een geheel eigen karakter die zich niet zo gemakkelijk laat omschrijven. Dit is een blijvertje in de theekast.

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Formosa
Formosa, dat 'prachtig eiland' betekent, is de naam die Nederlandse en Portugese handelaren het huidige Taiwan gaven. Het eiland staat bekend om zijn bijzondere kwaliteit Oolong thee. Kenmerkend voor oolongthee is de notige geur en de zachte smaak.

Nantou County
Four Seasons Black Tea is een zwarte thee uit de Taiwanese Nantou county, gelegen in het midden van Taiwan. De thee groeit op 400 meter hoogte en wordt geoogst in mei en juli. De thee heeft een groot en lang blad wat met de hand wordt geplukt. De variëteit is Shy Jih Chuen. In de periode september t/m maart worden dezelfde planten geoogst en daar wordt Oolong thee van gemaakt.
Ingrediënten
Zwarte thee
Zetadvies
  • 95°C
  • 4 minuten
  • 3 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Cuppingnotes Simon Lévelt:"De smaak van deze thee is complex en gelaagd. Op basis van het standaard zetadvies herkennen we smaken van steenfruit, cacao en hout tegen een zoete achtergrond van berghoning, biscuitdeeg en gekarameliseerde suiker. Deze thee is uitermate geschikt om meer malen op te schenken. Hiermee komt de complexiteit en de gelaagdheid van smaken nog mooier"