8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Blackwood Orange Pekoe

Kleinbladige thee met een volle en ronde smaak.

De Blackwood theetuin behoort tot de Idulgashinna Organic Tea Gardens, 's werelds eerste biologisch gecertificeerde plantage. De Idulgashinna/Blackwood theetuin ligt in het Uva district op een gemiddelde hoogte van 1.500 meter. Het hoogste punt is zelfs 1.900 meter.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 6,40
- +
1 kilo (10% korting)
€ 57,60
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (2)

Huibert

18 nov. 2016

Normaliter drink ik groene thee, maar wilde toch een zwarte thee in huis hebben voor bezoek met een zwarte thee verzoek. Ik ben aangenaam verrast! Tot nu toe is ongeveer mijn enige referentie voor zwarte thee de Pickwick, Lipton etc. Daar gaat nu verandering in komen, ik ga vaker zwarte thee drinken. De smaak is bijna bloemig met in de verte earl grey. Daar houd ik niet van, maar de verre verwijzing er naar en deze variant wél.

Ik zet deze thee absoluut niet sterk. Dan verdwijnt het bloemige en proef je vooral 'zwarte' thee. Op 1 groot Ikea theeglas (300mL) doe ik 2 gram.

Joey Peters

22 okt. 2014

Ik drink normaal eigenlijk alleen groene thee. Dit is een krachtige maar niet sterke zwarte thee. Volle klassieke thee smaak. Mooie bladeren, goede kwaliteit. Stukken beter dan de losse van pickwick en ook maar een klein beetje duurder.

Je kan hem ongeveer 3 keer opschenken. De kracht is eruit als de bladeren wat rood kleuren. Had perongeluk een keer veel te lang laten trekken, probeerde hem toch maar te drinken maar proefde bijna geen looizuur.

2 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Ceylon Volle, ronde thee van de Parel in de Indische Oceaan
Vlak tegen de evenaar ligt Sri Lanka, waar het hele jaar door thee wordt geoogst. In de koloniale periode stond dit eiland bekend als Ceylon, en nog steeds wordt deze naam gebruikt voor de thee. Ceylonthee is van bijzonder fijne kwaliteit, geurig en vol van smaak.

Sri Lanka is de derde grootste producent (na India en China) en een betrekkelijke nieuwkomer; thee wordt pas sinds een kleine honderd jaar geteeld. De drie meest bekende theeregio's zijn Dimbula, Uva and Nuwara Eliya. De meeste theetuinen zijn hooggelegen en het warme, natte klimaat laat de theestruiken iedere 7 tot 8 dagen uitlopen. De thee is meestal gekwalificeerd naar hoogte: hoe hoger, hoe beter.

James Finlay
De exportorganisatie James Finlay beheert de commerciële belangen van de thee-producenten uit de vijf theeregio’s van Sri Lanka: UvA, Nuwara Eliya, Dimbula, Kandy en Ruhuna.
Ingrediënten
Biologische zwarte thee
Zetadvies
  • 100°C
  • 3 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.