8.8
2334 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2334
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Ambootia Royal First Flush 2017

Een zeer jonge lentepluk uit Darjeeling met een aangenaam bloemig aroma. In de smaak kun je zachte bittere tonen herkennen.

De Royal First Flush is een zeer exclusieve thee, die ieder seizoen slechts beperkt leverbaar is en speciaal per vliegtuig aangevoerd.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
50 gram
€ 7,98
Niet leverbaar
100 gram
€ 15,95
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (7)

Thomas

12 mei 2017

De thee, erg rijk van smaak mooi wat donkerder van kleur dan vorig jaar. Ik heb het idee dat het theeblad wat groter is maar misschien heb ik een pakje dat minder verkruimeld is. De smaak vind ik wat steviger dan vorig jaar. Zonder al te filosofisch te willen doen: vorig jaar moest je even wachten - denken - voor de smaak op gang kwam , dit jaar komt de smaak met een zwier naar binnen.

jan suyderhoud

23 apr. 2017

ieder jaar koop ik deze first flush, dit jaar is niet de allerbeste ooit, maar net als vorig jaar zeer goed en wat aan de milde kant.

Tom VL

4 jun. 2016

Dit is de eerste keer dat ik Darjeeling first flush koop en de totaalervaring was subliem. Vooraf reserveren, ongeduldig wachten, updates via Twitter volgen, ... Tot er een een handgeschreven kaart in de brievenbus zat met de melding dat de thee klaar lag in de winkel. Subliem. De verwachting was dan ook zeer hoog. De thee ruikt aangenaam, naar jonge voorjaarsgroenten. Voor mij is dit een topper, en doet Darjeeling alle eer aan als de champagne van de thee.

Artikelen 1 tot 3 van 7 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Speciaal geselecteerd

Herkomst
India - Darjeeling

Ambootia, Darjeeling
Geurige thee, geplukt aan de voet van de Himalaya.
Darjeeling ligt in het noordoosten van India, aan de voet van de Himalaya, waar het spel van regen, mist en zon de frisse, bloemige smaak bepaalt.

Jaargetijden
Rond 1834 begonnen de Britten hier te experimenteren met de aanplant van thee. En met groot succes. De jaargetijden hebben hier een grote invloed op de smaak van de thee. Elk seizoen zorgt voor een unieke thee, maar Darjeeling is vooral befaamd om de lentepluk. Bekijk hieronder een animatiefilmpje over de theeseizoenen.

Biologische teelt
De Darjeeling Tea Association (DTA) maakt zich sterk voor de biologische teelt in de Darjeeling regio, die circa 7.500 ha groot is en waar 87 theetuinen jaarlijke 9,5 tot 10 miljoen kilo thee produceren. In Darjeeling is de overgang van conventionele teelt naar biologische teelt zo'n 20 jaar geleden van start gegaan. En met veel succes; de vraag naar deze premium thee neemt nog steeds toe.

Beschermde Geografische Aanduiding
In 2011 is Darjeeling officieel benoemd tot een zogenaamde "Beschermde Geografische Aanduiding". Dit betekent dat de naam "Darjeeling" alleen gebruikt mag worden voor thee die volledig in het geografische gebied is geproduceerd. Een melange van Darjeeling-thee met andere soorten thee mag deze verkoopsbenaming niet gebruiken.

De theeseizoenen van India


Ingrediënten
Biologische zwarte thee
Zetadvies
  • 100°C
  • 4 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.