8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Zwarte thee

Zwarte thee is van alle theesoorten de meest bekende thee. Doordat de thee lang is geoxideerd, is de smaak doorgaans sterker dan die van andere theesoorten.


De productie van zwarte thee

Alle theeën komen van dezelfde plantensoort, de Camellia Sinensis. Maar het land van herkomst, de manier van plukken, het klimaat en plukseizoen zijn van invloed op de smaak van de thee. De manier waarop de thee wordt verwerkt, bepaalt de uiteindelijke theesoort, zoals zwarte thee of groene thee. Het bewerkingsproces begint bij het verflensen. Tijdens dit proces verliezen de theebladeren hun vocht en verwelken


Na het verflensen worden de theebladeren gerold, waarna de door contact met zuurstof kunnen oxideren. Tijdens dit proces krijgt het groene blad een goudbruine tot zwarte kleur. Tenslotte wordt de thee gedroogd.


Zwarte thee van Simon Lévelt

Simon Lévelt biedt een groot assortiment aan zwarte theesoorten. Je kunt bij ons thee bestellen uit diverse landen, waaronder China, India en Japan, en zowel biologische als niet-biologische theevarianten. Zo kies je de thee die precies aan jouw wensen voldoet. Twijfel je over welk type thee het best bij je past? Bezoek dan één van onze winkels en informeer naar de verschillende varianten.