8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Rooibos thee en Honeybush

De Zuid-Afrikaanse Rooibos thee laat zich het best omschrijven als mild en makkelijk. De kruidenthee heeft een heeft een helder rode kleur, smaakt licht zoet en fruitig, en is cafeïnevrij en looizuurarm. Net als zijn broertje de Honeybush, die zacht en honingachtig smaakt.


De productie van Rooibos thee

Rooibos is geen thee, maar een kruidenthee. In plaats van de bladeren van de Camellia Sinensis, wordt gebruik gemaakt van de bladeren van de Aspalathus linearis. Om Rooibos thee te kunnen maken, worden de groene bladeren en stengels van de struik afgesneden. Deze worden verflenst en geoxideerd voor traditionele Rooibos en onmiddellijk gedroogd om oxidatie te voorkomen, voor groene Rooibos. Daarna wordt de Rooibos gedroogd in de zon.


Rooibos thee van Simon Lévelt

Simon Lévelt biedt een groot assortiment aan Rooibos theesoorten, Rooibos thee kopen die je dus bij Simon Lévelt! Je kunt bij ons verschillende soorten Rooibos thee online bestellen, en zowel biologische als niet-biologische theevarianten. Zo kies je de thee die precies aan jouw wensen voldoet. Twijfel je over welk type thee het best bij je past? Bezoek dan één van onze winkels en informeer naar de verschillende varianten.