Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Sewpur Broken Orange Pekoe

Een zware, krachtige en donkere CTC*-thee. Ideaal voor Chai Garam: de wijze waarop men in Assam de thee drinkt.

vanaf 4,40­

Klanten kochten ook

Meer informatie

Een zware, krachtige en donkere CTC*-thee die zeer geschikt is om met melk te drinken. Ideaal voor de bereiding van Chai Garam: de typische wijze waarop men in Assam de thee drinkt. *CTC productie = crush, tear, curl.

Losse thee Losse thee
Theesoort Zwarte thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst India
Regio Assam
Ingredienten Biologische zwarte thee
Zetadvies 100°C, 5 minuten, 3 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

100°C, 5 minuten, 3 gram per kop
Ingrediënten: Biologische zwarte thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
31 mei 2020

Terug in collectie AUB!!

Sewpur varianten zijn volgens de winkeliers uit de collectie. Echter dit is mijn favoriete thee. Sewpur Broken en Sewpur Zomerpluk! Graag terug in collectie (Zwarte Sewpur Thee en Groene Sewpur Thee)!

4 jan. 2018

lekker

Dit is samen met London Earl Grey mijn favorite thee. Lekker sterk, wordt niet bitter als je hem langer doortrekt en de korrelige vorm schept heel makkelijk dus geen knoeien. Ik ben fan!

19 okt. 2017

Heerlijke ontbijtthee

Ik drink mijn eerste kop thee bij het ontbijt het liefst zo sterk mogelijk, met een wolkje melk, net als de Britten. Na diverse theeen uitgeprobeerd te hebben werd mij bij Simon Levelt aangeraden eens Sewpur Broken Orange Pekoe te nemen. Dat was een schot in de roos en sindsdien ben ik eraan verslingerd. Geen ontbijt zonder!

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.