8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Ruby Black

Ontdek de bekendste zwarte thee uit het Taiwanese Sun Moon Lake gebied. Thee met een prachtig lang diepzwart blad. De smaaktonen zijn eucalyptus gecombineerd met het prikkelende van pepermunt op een basis van zoete tonen van mout en rozenbottel.

Ontwikkeld door het Taiwan Tea Research Institute. De unieke variëteit – Taiwan Cultivar 18 – is ontstaan door een Taiwanese variëteit te kruisen met een Assam variëteit.

Bestel direct

30 gram

€ 14,95
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

Kirsten

24 mrt. 2017

Wat jammer dat deze thee uit het assortiment gaat! Hij smaakt zo lekker, ik heb 4 keer opgeschonken en hij blijft lekker. De eerste kop is zoetig, de tweede kop is wat houtiger en daarna is hij weer meer zoet. Deze is het geld zeker waard!!

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Taiwan : Taiwan Ruby Black
Ruby Black is ontwikkeld door het Taiwan Tea Research Institute. De unieke variëteit – Taiwan Cultivar No. 18 – is ontstaan door een Taiwanese variëteit te kruisen met een Assam variëteit uit Birma. Vanwege zijn gewaardeerde kwaliteit en karakteristieken krijgt de thee veel aandacht op de lokale en internationale markt.

Ruby Black

Producent: Taiwan Tea Research Institute
Regio: Nantoú, Taiwan
Variety: Burma + Taiwan Wild Camellia
Groeihoogte: 600 – 800 meter
Plukseizoen: Lente & zomer
Ingrediënten
Zwarte thee
Zetadvies
  • 100°C
  • 3 minuten
  • 3 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Cuppingnotes Simon Lévelt: In de eerste kop kun je zoete tonen van mout en rozenbottel proeven, en eucalyptus met het prikkelende van pepermunt. Schenk de thee meerdere keren op met de Gaiwan, hierdoor wordt hij minder zoet en komt de eucalyptus-houtachtige smaak meer naar voren.